ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ Ι/Υ  Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ

Συνάδελφε-σα,

Εσύ την Κυριακή θα πας για μπάνιο ή θα δουλεύεις!!!!!!!

Το Σωματείο μας απευθύνεται σε σένα που θες την Κυριακή να πας βόλτα με τα παιδιά σου ,να πας εκδρομή με τους φίλους σου, να ξεκουραστείς ή ακόμα να την αφιερώσεις στο εαυτό σου όπως εσύ θέλεις .Μέχρι χτες ήταν δικαίωμά σου. Δικαίωμα που δεν σου χαρίστηκε από κανέναν αλλά κατακτήθηκε με αγώνες της εργατικής τάξης από τον προηγούμενο αιώνα. Η Κυριακή έχει καθιερωθεί ως μη εργάσιμη μέρα της εβδομάδας,  μέρα ανάπαυσης, ψυχαγωγίας και κοινωνικής ζωής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Ακόμα και σε κλάδους που επιβάλλεται η κυριακάτικη εργασία, αποζημιώνεται με προσαύξηση στο ημερομίσθιο και με μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης (ρεπό).

Είναι λοιπόν καθήκον μας ανεξάρτητα από κλάδο να  υπερασπιστούμε την Κυριακή αργία και να αγωνιστούμε για την Νομοθετική κατοχύρωσή της ,σύνθημά  μας πρέπει να είναι «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές, δούλοι δεν θα γίνουμε στις πολυεθνικές»!!!!

Συνάδελφοι, το άνοιγμα των Κυριακών είναι η απαίτηση των πολυεθνικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα αβγαταίνουν συνεχώς τα κέρδη τους, πως θα κερδίζουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίττα στο εμπόριο, ξεζουμίζοντας φυσικά τους εργαζόμενους με εξαντλητικά ωράρια και μισθούς πείνας.

Τι σημαίνει απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές για τους εμπορουπάλληλους ,για τους χιλιάδες εργαζόμενους  στον κλάδο του εμπορίου; Τι σημαίνει η λειτουργία 7 μέρες την εβδομάδα χωρίς περιορισμό; Σημαίνει ασταμάτητη εντατικοποίηση, δουλειά χωρίς αρχή και τέλος. Κανένας εργαζόμενος δεν θα αντέξει να δουλεύει 7 μέρες κάτω από έντονους ρυθμούς και πίεση. Επίσης συνδέεται συνολικά με τον εργάσιμο χρόνο, το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων πάει «πακέτο» με την διεύρυνση της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις  με την παραπέρα ελαστικοποίηση του εργάσιμου χρόνου και το τσάκισμα των μισθών.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανήλθε στην εξουσία και με το σύνθημα της νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακής αργίας το οποίο όχι μόνο το πέταξε στο καλάθι των αχρήστων αλλά με το 4ο μνημόνιο αύξησε τις Κυριακές .Αποδείχτηκε μετρ της εξαπάτησης του λαού και ο ποιο πιστός συνεργάτης των επιχειρηματικών ομίλων και έχει αναλάβει να ξηλώσει όποιες λαικές κατακτήσεις δεν πρόλαβαν να ξηλώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων αποδείχτηκε το δεξί χέρι των μεγαλοεργοδοτών στα πολυκαταστήματα και στα SuperMarket. Καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού και μαζί  με την ΕΣΕΕ και την ΓΣΕΒΒΕ αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους παρουσιάζοντας ως νίκη την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για την Κυριακή αργία όταν την ίδια στιγμή ο σχεδιασμός για την κατάργηση βρισκόταν προ των πυλών και υπογράφηκε  η απόφαση που αφορά προς το παρών τουριστικές περιοχές των Περιφερειών Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνάδελφοι πρέπει να στείλουμε μήνυμα στα αφεντικά και σε αυτούς που τα υπηρετούν ότι δεν ανεχόμαστε τις συνθήκες γαλέρας μέσα στους εργασιακούς χώρους. Λέμε  ΟΧΙ στο ωράριο των πολυεθνικών. Οι εργαζόμενοι δεν είναι για σφαγή ,δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν τους χαρίζουμε καμία Κυριακή.

  • Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο, την Κυριακή αργία.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαικών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμπορουπάλληλους και οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους σε χρέη και λουκέτα.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων που μειώνουν παροχές και συντάξεις.

            Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική κλαδική απεργία την Κυριακή 16 Ιουλίου

                           «Να μην πάει ούτε μια  ώρα χαμένη από τον αγώνα μας».

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio