Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Πειραιά: ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΗ BATTERY

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας μας από το κατάστημα της  BATTERY στο FACTORY OUTLET.

Στην άμεση παρέμβαση του σωματείου την Τετάρτη 5 Ιουλίου η εργοδοσία απάντησε με υπεκφυγές και προσχήματα θέλοντας να κρύψει ότι ο πραγματικός λόγος της απόλυσης είναι η συμμετοχή της συναδέλφισσας στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης που νομοθετούσαν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

Αυτό που εξόργισε την συγκεκριμένη εταιρία είναι ότι η εργαζόμενη καλούσε όλους τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στην απεργία για δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας, δουλειά που να μην μας οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στο  νοσοκομείο, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, ενάντια στα Μνημόνια μέχρι το 2060, στους μισθούς των 300 ευρώ, στη δουλειά με ημερομηνία λήξης, στην πίεση από το πρωί ως το βράδυ, με την απειλή της ανεργίας και της απόλυσης σε κάθε βήμα. Ότι ως εργαζόμενη-φοιτήτρια διεκδικούσε το δικαίωμα της στις φοιτητικές άδειες ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να συμμετέχει στις εξεταστικές της.

Η εκδικητική, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έχει ως στόχο να τρομοκρατήσει το σύνολο των εργαζομένων στο Factory Outlet, να περιορίσει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση, να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζομένους ότι όποιος σηκώνει κεφάλι, διεκδικεί και αγωνίζεται θα απολύεται. Είναι ξεκάθαρο χτύπημα στην οργάνωση των εργαζομένων, στη συλλογική δράση.

Η οργάνωση της πάλης μας μπορεί να βάλει φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία!

Ξέρουν ότι βασικό όπλο των εργαζομένων είναι η Αλληλεγγύη, να στηρίζει ο ένας τον άλλον απέναντι στην εργοδοσία. Για αυτό φοβούνται την οργανωμένη δράση, την συλλογική διεκδίκηση που μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν πράξη με το σωματείο τους. Φοβούνται την επαφή των εργαζομένων με το κλαδικό τους σωματείο, με τα ταξικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γιατί ξέρουν ότι μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στα σχέδια τους. Ξέρουν ότι Χωρίς Εμάς Γρανάζι  Δε Γυρνά!

Υπερασπιζόμαστε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα γιατί είναι κατάκτηση χρόνων και αγώνων των εργαζομένων, όπλο στα χέρια τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της BATTERY & του FACTORY OUTLET να συσπειρωθούν στο ταξικό τους σωματείο. Με την ατομική μας συμβολή, την ενεργή συμμετοχή και δράση μας, δυναμώνουμε και ισχυροποιούμε την φωνή μας μέσα στον χώρο δουλειάς. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη του σωματείου μας. Να δώσουν δύναμη στη δύναμη τους.

Στεκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφισσας και διεκδικούμε:

  • Την άμεση ανάκληση της απόλυσης
  • Μισθούς με Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης για όλους, με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751€ βασικό μισθό
  • Ωράριο με μετατροπή όλων των Συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης, με 40ωρο-8ωρο-5θήμερο με νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας
  • Φοιτητικές Άδειες με προστασία του δικαιώματος των φοιτητών εργαζομένων να δίνουν απρόσκοπτα την εξεταστική τους

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio