Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας: Απεργία στο εμπόριο στις 16 Ιούλη

Ολες και ολοι, στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Με βάση το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η κατάργηση της Κυριακής αργίας σε δόσεις, έχει δώσει αέρα στα πανιά των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που χωρίς δισταγμούς και με πλήρη ελευθερία κινήσεων, ανοίγουν όπως, όπου και όποτε θέλουν τα καταστήματά τους σε όλη τη χώρα αλλά και στην Άρτα, προσπερνώντας νόμους και εργατικά δικαιώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εταιρεία “ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ”. Όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία βγήκε στα κεραμίδια δηλώνοντας “καλές είναι οι 8, τι τις θέλουμε τις 32”, παίζοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων και εξυπηρετώντας τους μεταξύ των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών ανταγωνισμούς αλλά από την άλλη σε ορισμένα καταστήματα έχει ήδη ανακοινώσει το άνοιγμα τους όλες τις Κυριακές το χρόνο.

Αυτή είναι η ανάπτυξη των μονοπωλίων και όχι των εργαζομένων. Αυτή η ανάπτυξη επιχειρείται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας, με συνεχή μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα, με το λαό στη γωνία να ματώνει για τα κέρδη των λίγων και ισχυρών. Οι μόνοι κερδισμένοι από το άνοιγμα τις Κυριακές είναι τα μεγάλα καταστήματα και οι πολυεθνικοί όμιλοι.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας βάζει επιπλέον εμπόδια στη μητρότητα, δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο τις γυναίκες που πολλές εργάζονται στο εμπόριο. Οι νέοι του κλάδου μαθαίνουν να δουλεύουν από νωρίς χωρίς δικαιώματα.

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και όσους εργάζονται σε κλάδους που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με αυτόν.

Πολύ σύντομα θα επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους, θα προκληθεί ντόμινο σε κλάδους που ως σήμερα έχουν κατοχυρωμένο το πενθήμερο, την αργία της Κυριακής.

Για αυτό το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας αφορά όλους τους εργαζόμενους, ακόμα και σε κλάδους που ήδη εργάζονται την Κυριακή.

Παλεύουμε μαζί για ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ , αίτημα που ούτε να το ακούσουν δε θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι ηγεσίες σε ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και οι σύμμαχοί τους στο εργατικό κίνημα, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Δυναμώνουμε τον αγώνα, την οργάνωση και τη συλλογική δράση. Μπορούμε να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, ΕΕ, εμπορικού κεφαλαίου και να εμποδίσουμε την υλοποίηση των αντεργατικών μέτρων

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio