Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Για την απεργία στις 16 Ιούλη

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη του , στον αγώνα των εργαζομένων στο Εμπόριο και στον Τουρισμό και στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας καθώς κι άλλων εργασιακών δικαιωμάτων.

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπάλληλους, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Είναι προπομπός για νέες ανατροπές στα ωράρια και τις συμβάσεις σε όλους τους Κλάδους. Και στον κλάδο του Χρηματοπιστωτικού, ήδη , μεγάλο κομμάτι εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα και τις θυγατρικές των τραπεζών δουλεύουν τις Κυριακές, ενώ στις τράπεζες οι διοικήσεις μέσω των καταστημάτων διευρυμένου ωραρίου δεν θα αργήσουν να ζητήσουν κι αυτό.

Τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, το νομικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι εργοδότες, με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων αλλά και της Ε.Ε. τους επιτρέπουν να « λύνουν και να δένουν», να ξηλώνουν εργασιακά δικαιώματα κατά το δοκούν και κατά πώς βολεύει καλύτερα την δική τους κερδοφορία.

Δεν μπορούμε να τους το επιτρέπουμε άλλο. Χρειάζεται τώρα συλλογικός αγώνας, συλλογική πάλη , ενίσχυση των ταξικών Σωματείων, του Π.Α.ΜΕ, διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.  Όσο αυξάνεται η συμμετοχή μας, όσο εντείνονται οι διεκδικήσεις μας, όσο μαζικοποιείται και ισχυροποιείται το εργατικό κίνημα, τόσο καλύτερα θα μπορούμε να διεκδικούμε και να αποσπάμε κατακτήσεις. Η Κυριακάτική αργία και όλα τα υπόλοιπα εργασιακά δικαιώματα κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα , δεν θα τους αφήσουμε  να τα κατεδαφίσουν όλα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio