ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ LIDL ΕΛΛΑΣ &ΣΙΑ Ο.Ε Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ: Απεργία 16 Ιούλη

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16 ΙΟΥΛΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες στα LIDL,

Η κυβέρνηση με την ψήφιση του νέου πακέτου αντεργατικών μέτρων  το προηγούμενο διάστημα έδωσε την χαριστική βολή στην Κυριακάτική Αργία. Ουσιαστικά γενικεύει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και  βγάζει από την μέση τους όποιους  περιορισμούς περιλάμβαναν προηγούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις

   Ο  νόμος ανοίγει διάπλατα τη πόρτα για τη πλήρη απελευθέρωση του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ  θα τον ακολουθήσουν και νέες ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους όπως τα LIDL να ανοίγουν όποιες και όσες Κυριακές θέλουν ανεξάρτητα αν βρίσκονται σε τουριστικές ή μη περιοχές.

   Από τη στιγμή που ο νόμος κατοχυρώνει την ελευθερία των μεγάλων επιχειρήσεων να επεκτείνουν το ωράριο λειτουργίας τις Κυριακές, όλα τα άλλα γι αυτούς είναι ψιλά γράμματα.

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το νέο νόμο δίνει τη δυνατότητα για την λειτουργία όλων των εμπορικών  καταστημάτων   όλες τις Κυριακές – πλην της δεύτερης του Αυγούστου  – για τη χρονική περίοδο από το Μάιο έως και τον Οκτώβριο σε τέσσερις περιοχές της χώρας:

Τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Πειραιά, τον Νότιο Τομέα Αθηνών(Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Γλυφάδα, Ελληνικό, Αργυρούπολη ,Καλλιθέα ,Μοσχάτο, Ταύρος, Νέα Σμύρνη). Τα Ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και πέριξ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

   Δουλεύουμε με πετσοκομμένους μισθούς, ελαστικά ωράρια, με τους πιο εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας, με τον καθήμερινό φόβο της επίπληξης και της απολύσης, δουλεύουμε ακόμα και τα μεσάνυχτα ΄΄για να βγει η δουλειά΄΄, θέτουμε καθημερινά την υγείας μας σε κίνδυνο, για να αυξάνει ολοένα περισσότερο τα κέρδη της η πολυεθνική LIDL. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, καλούμαστε να θυσιάσουμε τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που μας έχει απομείνει, καταλήγοντας να δουλεύουμε 7 μέρες την εβδομάδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ

Παλεύουμε για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

 Να πάρουμε απόφαση συμμετοχής στην απεργία σε κάθε κατάστημα.

Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας.

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12ΜΜ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL

10ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ LIDL ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ

ΤΟ Δ.Σ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio