Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου: Καταγγελία

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου καταγγέλλει , στους εργαζόμενους της Ρόδου ,στους μικρούς εμπόρους ,τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής μας  και τον Ροδιακό λαό  ότι μεγάλο SUPER MARKET στην δυτική πλευρά του νησιού που για πολλοστή συνεχόμενη χρονιά παρανομεί ανοίγοντας  απασχολώντας εργαζόμενους ,και ΚΥΡΙΑΚΗ 13-8 (που απαγορεύεται από τον νόμο)αλλά και 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ που είναι επίσημη ΑΡΓΙΑ  του κράτους ,ενώ οι υπεύθυνες υπηρεσίες ,και τα αρμόδια όργανα που είναι υπεύθυνα για να τηρούνται οι νόμοι, κλείνουν τα μάτια αλλά και κωφεύουν στις καταγγελίες που έχουμε κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Προφασίζεται ότι έχει πάρει άδεια λογω της καφετέριας και των φαγητών που λειτουργεί εντος του καταστήματος .Αυτό όμως δεν του δίνει το δικαίωμα να ανοίγει όλο το κατάστημα και να λειτουργεί ταμεία αυτές τις ημέρες .Είναι παράνομο δεν καλύπτεται από κανένα νόμο που αφορά την λειτουργία των μεγάλων Σουπερ Μάρκετ.

Αναρωτιόμαστε ποια υπηρεσία λοιπόν  του έδωσε άδεια να ανοίγει όλο το κατάστημα και αν όχι που είναι λοιπόν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που υπάρχουν σε αυτό τον τόπο ,από την ποιο υψηλή ιστάμενη αρχή μέχρι την τελευταία να κάνουν την δουλειά τους και να εφαρμόσουν έτσι και αλλιώς τους απαράδεκτους νόμους για τους εργαζόμενους που έχουν ψηφιστεί.

Επίσης συνεχίζει να εξυπηρετεί πελάτες πέρα του νόμιμου ωραρίου μετά και τις  22.00  μμ και 22.30 μμ έως  τώρα τελευταία και 23.00 μμ.  Αυτό είναι σε βάρος των εργαζομένων ,αλλά και των μικροέμπορων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέτοιο ανταγωνισμό.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες ,τα αρμόδια όργανα ,αυτούς  τέλος πάντων που είναι υπεύθυνοι για να τηρούνται οι νόμοι του κράτους να κάνουν το καθήκον τους και να βρεθεί ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.

Αν λοιπόν όλοι αυτοί δεν βρουν λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα ,τότε την λύση θα την δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με τον μόνο τρόπο που έχουν .

Γιατί φαίνεται ότι άλλος  είναι ο νόμος,  για τους επιχειρηματίες και άλλος για τους εργαζόμενους. Όταν οι εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους, όταν κάνουν απεργίες ,η` διαδηλώσεις που νόμιμα δικαιούνται τους βγάζουν παράνομους, ενώ όταν η εργοδοσία ,οι επιχειρηματίες καταπατουν τους νόμους  αυτός  τους προστατεύει.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η Κυριακή Αργία.

Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751€, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις ΣΣΕ και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Διεκδικήσουμε ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio