Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Για την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ 6ΜΗΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών οι εργάτες της Ανακύκλωσης βρίσκονται σε πολύμορφες κινητοποιήσεις για την κάλυψη των απωλειών που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι από την Waste Solutions στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου. Όλη αυτή η αποφασιστικότητα και αντοχή των εργαζομένων έχει συναντήσει τη λύσσα της εργοδοσίας η οποία έχει εξαντλήσει την ευρηματικότητά της για να λυγίσει τους εργαζόμενους.

Χθες, Τρίτη 22/08/2017, έγιναν 4ώρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου και κινητοποίηση  των εργαζομένων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας όπου και έγινε τριμερής συνάντηση μετά από αίτημα του σωματείου για ένα σωρό παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας όπως : η δυσμενής μεταχείριση συνάδελφων απεργών, οι απειλές εκλεγμένων συνδικαλιστών, η παρότρυνση και προτροπή για δημιουργία άλλου σωματείου, η απειλή για μη ανανέωση σύμβασης όσων απεργήσουν, η πρόσληψη εργαζομένων με προαπαιτούμενη τη μη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Επίσης η εργοδοσία όχι μόνο δεν μεριμνά για τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας όπου υπάρχουν αλλά αδιαφορεί γενικώς για βλάβες και προβλήματα των εγκαταστάσεων του ΚΔΑΥ Ηρακλείου για να μην επομιστεί το κόστος συντήρησης με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς νέα εργατικά ατυχήματα.

Συγκεκριμένα, ένα ακόμα εργατικό ατύχημα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με ένα συνάδελφο μας να γλιστράει σε σημείο που είχε λάδια λόγω ενός χαλασμένου μηχανήματος, για το οποίο ήταν ενήμερη η εργοδοσία εδώ και 10 μέρες, να βγάζει τον ώμο του και να σπάει το χέρι του. Αυτό είναι το δεύτερο εργατικό ατύχημα που συμβαίνει μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση των ελεγκτών της Τεχνικής Επιθεώρησης οι οποίοι, ενώ έχουν εντοπίσει σωρεία παραβάσεων σε ελέγχους που έχουν κάνει στο εργοστάσιο, μετά από υπόδειξη του σωματείου και της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων, παρέμειναν τόσο καιρό σε προφορικές συστάσεις χωρίς να υπάρξει εφαρμογή τις σχετικής νομοθεσίας  για  τις παραβάσεις αυτές και ενώ τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Η αποθράσυνση της εργοδοσίας δεν είναι τυχαία αφού πατάει πάνω στο έδαφος που απλώνουν κυβερνήσεις με το αντεργατικό οπλοστάσιο που δίνουν στη διάθεση τους καθώς και ο Δήμος Ηρακλείου όχι μόνο δεν στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων αλλά κάνει ότι μπορεί για να προωθήσει τις επενδύσεις σε ένα περιβάλλον ευνοϊκό για το κεφάλαιο, δηλαδή με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και κατακτήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρώην επιστημονικός συνεργάτης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι τώρα διευθυντής στο εργοστάσιο και μεθοδεύει αυτή την επίθεση της εργοδοσίας που καταγγέλθηκε στο ΣΕΠΕ.

Εμείς οι εργαζόμενοι του εργοστασίου ανακύκλωσης θέλουμε να δοθεί ένα τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία που έχει σαν στόχο την οργάνωση των εργατών που παλεύουν για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, υγιεινής και ασφάλειας, αξιοπρεπή μεροκάματα. Καλούμε την εταιρία να υιοθετήσει τις συστάσεις τους ΣΕΠΕ για εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας περί συνδικαλιστικών ελευθεριών και να ικανοποιήσει τα αιτήματα μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Ηρακλείου να κάνουν υπόθεση τους την ανάκτηση των απωλειών τους, τη διασφάλιση επαρκών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Οργανωμένοι στα σωματεία τους να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία της εργοδοσίας που δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στο κέρδος.

Οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους και διεκδικούν :

  • ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ WASTE SOLUTIONS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ!
  • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο χώρο εργασίας.
  • Μόνιμη και σταθερή για όλους . Να μπει τέλος στο καθεστώς τον εργολαβιών
  • Άμεση καταβολή των απλήρωτων υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωση στον μισθό μας.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω του 751!
  • Καμία ελαστικοποίηση ή διευθέτηση του χρόνου εργασίας . Άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ώρου για όλους.
  • Βαρύ και ανθυγιεινό ένσημο για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου με 6ωρο – 5μερο – 30ωρο.
  • Δημιουργία κινητής μονάδας Υγείας μέσα στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου πλήρως εξοπλισμένης με έμφαση στην πρόληψη εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio