νωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΔΑΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η σωματειακή επιτροπή και οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΥ Ηρακλείου θέλουμε να σας εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε το τελευταίο διάστημα απέναντι στης άθλιες συνθήκες εργασίας και  τους μισθούς πείνας που αντιμετωπίζετε. Αντίστοιχες συνθήκες εργασίας υπάρχουν μέσα στα περισσότερα ΚΔΑΥ στην Ελλάδα. Παράλληλα καταγγέλλουμε την εργοδοσία του ΚΔΑΥ στην Τρίπολη για την προκλητική της στάση που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους εφαρμόζοντας επί της ουσίας lock out.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας. Απέναντι μας είναι οι εργοδότες που αξιοποιούν τους νόμους που της δίνονται απλόχερα από αυτή την κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, για να μπορούν με ευχέρεια να μας ξεζουμίζουν με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους ενώ παράλληλα θα επικρατεί σιγή ιχθύος.

Γνωρίζουμε καλά πως κάθε εργολάβος που αναλαμβάνει την διαχείριση της ανακύκλωσης και εδώ στο Ηράκλειο, δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους ενώ εμείς καλούμαστε να δουλέψουμε σε μία τόσο βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Τα εργατικά ατυχήματα πλέον έχουν γίνει καθημερινότητα μας, ορισμένα από αυτά είναι και θανατηφόρα. Η εντατικοποίηση της δουλειάς και τα ωράρια λάστιχο δεν μας αφήνουν να απολαύσουμε λίγο χρόνο με τις οικογένειες μας. Τα ιατρικά απόβλητα είναι ο μόνιμος φόβος για την υγεία μας και την σωματική μας ακεραιότητα. Η απλήρωτη εργασία είναι συχνό φαινόμενο ενώ οι πάγια χαμηλοί μισθοί δεν μας παρέχουν μία αξιοπρεπή ζωή.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και εσείς με τη σειρά σας επιλέξατε το δρόμο της οργάνωσης και της συλλογικής διεκδίκησης για την ανατροπή των συνθηκών μέσα στους χώρους δουλειάς, μέσα στα εργοστάσια ΚΔΑΥ. Η τρομοκρατία που επικρατεί μέσα στους τόπους δουλειάς σε όλη την Ελλάδα δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να μας φοβίζει  καθόλου γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου, εδώ και 7 μήνες, δίνουμε έναν αγώνα για κάλυψη των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος κόντρα στην εργοδοσία που με τις πλάτες της Κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης αποθρασύνεται συνεχώς.

Την ίδια ώρα που είναι έτοιμοι να ρίξουν ζεστό χρήμα για έργα εξυγχρονισμού στο εργοστάσιο με λεφτά δικά μας, από ΕΣΠΑ και αλλού, κρατάνε τις Συλλογικές Συμβασεις και τα δικαιώματά μας στον πάτο. Αδιαφορούν για το αν θα επιστρέψουμε στα σπίτια σώοι και αβλαβείς. Αυτή είναι η ανάπτυξη που ετοιμάζουν μέσα από το αίμα και το τσάκισμα των εργατών.

Εκείνοι όμως πρέπει να φοβούνται γιατί ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ! Πρέπει να φοβούνται την οργάνωση των εργατών που είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει την αξιοπρέπεια μας και τη ζωή με δικαιώματα.

Συνάδελφοι ανακυκλωτές, καλό κουράγιο, καλούς αγώνες και με την νίκη!!

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio