Σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλλει την διαδικασία των αρχαιρεσιών που διενεργούνται αυτές τις μέρες στο σωματείο-μηχανισμό «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ».

Το συγκεκριμένο εργοδοτικό μόρφωμα που στον τίτλο μόνο είναι σωματείο, υπάρχει για να μπορέσουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στη ΓΕΣΕΕ. Το ψηφοδέλτιο που στηρίζουν αυτές οι δυμάμεις στο συγκεκριμένο σωματείο-μηχανισμό αποτελείται από διευθυντικά στελέχη μεγάνω σούπερ μάρκετ, που δεν διστάζουν να εκβιάζουν τους εργαζόμενους να ψηφίσουν, λέγοντάς τους ότι η συμμετοχή είναι υποχρεωτική και ότι αν δεν ψηφίσουν θα έχουν κυρώσεις. Οι εκλογές στο συγκεκριμένο «σωματείο» γίνονται με μητρώο που διαμορφώνεται στα γραφεία των διευθυντικών στελεχών και από τις λίστες προσωπικού των σούπερ μάρκετ και όχι από εγγραφές των ίδιων των εργαζομένων.

Οι τακτικές του εργοδοτικού συνδικαλισμού είναι τόσο βρώμικες όσο και η πολιτική που υπηρετεί, που θέλει να έχει τους εργαζόμενους στην γωνία ώστε να βγάζει το κεφάλαιο ανενόχλητο τα κέρδη του.

Οι εργαζόμενοι στα supermarket της Αθήνας αυτές τις μέρες δέχονται τεράστια πίεση, ουσιαστικά για να ψηφίσουν τον εκπρόσωπο της εργοδοσίας για αντιπρόσωπό τους!!!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και στον νομό μας να καταδικάσουν αυτό το όργιο τρομοκρατίας, να βάλουν την δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις και να συσπειρωθούν στο ταξικό κλαδικό μας σωματείο.

Στο παρελθόν αυτές οι δυνάμεις έχουν επιχειρήσει και στον νομό μας να αξιοποιήσουν τέτοιες μεθόδους για να διατηρούν πλειοψηφίες και οι συνάδελφοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους όλου του κλάδου για τις βρωμιές τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές.

ΕΞΩ οι άνθρωποι της εργοδοσίας από τα σωματεία και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα!

Το Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio