ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Έξω τα τσιράκια των αφεντικών από τα σωματεία

 

Έξω τα τσιράκια των αφεντικών από τα σωματεία. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την οργάνωση της πάλης στα χέρια μας για σωματεία ταξικά όχι εργοδοτικά!

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καταγγέλλει τον μηχανισμό τρομοκράτησης που έχει στηθεί αυτές τις μέρες στις εκλογές του σωματείου-μηχανισμού <<ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ>>

Το ψηφοδέλτιο των δήθεν ανεξάρτητων από την εργοδοσία όπως αυτοαποκαλούνται, περιέχει περιφερειακούς συμβούλους και διευθυντές των μεγάλων super market καθώς και πολλούς <<αριστερούς>> της <<ελπίδας έρχεται>>, αποδεικνύοντας το βαθύ δέσιμο με την εργοδοσία αλλά και το σκοπό ίδρυσης του σωματείου.

Στέλνοντας τους εργαζόμενους να ψηφίζουν κατά ομάδες με μπροστάρηδες προϊσταμένους και διευθυντικά στελέχη ,με πολλούς από αυτούς να μη γνωρίζουν τι ψηφίζουν ,χρησιμοποίησαν την τρομοκρατία για να επιβάλουν την <<εργασιακή ειρήνη>> με τη βοήθεια του σωματείου τους.

Προειδοποιούμε  και καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους εργαζομένους  σε κάθε χώρο δουλειάς να αντισταθούν και να πολεμήσουν κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και καθυπόταξης του εργατικού λαϊκού κινήματος. Όλοι οι εργαζόμενοι που ματώνουν καθημερινά για ψίχουλα στερώντας βασικές μας ανάγκες για να μεγαλώνουν τα κέρδη των αφεντικών τους, δεν έχουν κανένα κοινό συμφέρον αφεντικά και εργάτες που η ανάπτυξη τους προέρχεται από τις θυσίες μας. 

Να γυρίσουμε την πλάτη στους καλοθελητές του κυβερνητικού συνδικαλισμού που πότε ως <<Άγιοι Πατέρες>> συμβουλεύουν και πότε τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο για να μη περάσει ούτε σαν σκέψη να παλέψει για τα δικαιώματα του. Οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς να οργανώσουν την πάλη τους πετώντας έξω τη σαπίλα και τους <<σωτήρες>>, η ενότητα των εργαζομένων να γίνει η σωτηρία και η αφετηρία της διεκδίκησης για μια ζωή με δικαιώματα χωρίς να υπομένουμε μια ζωή σκλαβιά σκύβοντας το κεφάλι .

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων που δέχονται τεράστια πίεση αυτές τις μέρες και καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν αυτό το όργιο τρομοκρατίας που θυμίζει εικόνες από άλλες εποχές , να γυρίσουν τη πλάτη στις φωνές της εργοδοσίας ,ενισχύοντας με κάθε ευκαιρία και κάθε μέρα τη δύναμη τους , συμμετέχοντας στα σωματεία τους, δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio