Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου: Για τον μηχανισμό των super market

Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου, με αίσθημα ευθύνης καταγγέλλει στους εργαζόμενους, τα εργοδοτικά όργια που γίνονται αυτές τις μέρες στον κλάδο του εμπορίου, μέσω των εκλογών του σωματείου-μηχανισμού «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ». Ενός σωματείου που οι αντιπρόσωποι που «εκλέγει», από τα χέρια της εργοδοσίας πάνε κατευθείαν στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΤΑ, είναι η καρδιά και η φωνή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι «ανεξάρτητοι συνδικαλιστές» έτσι όπως αυτοαποκαλούνται στη μία και μοναδική ανακοίνωση που έβγαλαν τα τελευταία 3 χρόνια, είναι ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ στη ΓΣΕΕ και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Είναι αυτοί που οργανώνουν και επιβλέπουν τις «διαδικασίες» των εκλογών.

Μέσα στο ψηφοδέλτιο του συγκεκριμένου μηχανισμού υπάρχει πλήθος διευθυντικών στελεχών κάθε τομέα (ασφάλειας, ανθρωπινού δυναμικού, αγοράς αυτοκινήτων, εξωτερικού ελέγχου), αρκετοί περιφερειακοί διευθυντές και διευθυντές καταστημάτων. Είναι αυτοί που μαζί με άλλους τόσους, αυτές τις μέρες εκβιάζουν και τρομοκρατούν χιλιάδες εργαζόμενους, ώστε να ψηφίσουν στις εκλογές.

Oι πολυποίκιλες απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας, οι αναφορές πως η συμμετοχή δεν είναι προαιρετική, ο εγκλεισμός των εργαζόμενων σε μικρά γραφεία προκειμένου να «πειστούν» για να ψηφίσουν, τα εσωτερικά mail που κυκλοφορούν σε γραφεία και καταστήματα που εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους σε συμμετοχή αλλιώς θα υπάρχουν «κυρώσεις», αποτελούν την καρδία αυτού του βαθιά εργοδοτικού μηχανισμού.

Στο χώρο των εκλογών οι εργαζόμενοι προσέρχονται ανά 5άδες, σφιχταγκαλιασμένοι από τους ανθρώπους της εργοδοσίας, με προϊσταμένους τμημάτων, με διευθυντικά στελέχη αλλά και ανθρώπους από τα τμήματα προστασίας του Σκλαβενίτη. Με εντολές και σαφές σπρώξιμο από τον όμιλο Παντελιάδη αλλά και τον ΑΒ Βασιλόπουλο που στηρίζει το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών με αρκετά διευθυντικά στελέχη, η πλειοψηφία των εργαζόμενων έρχεται στο χώρο των εκλογών, χωρίς να γνωρίζει τι ψηφίζει και ποιους.

Από την προηγούμενη βδομάδα υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες εργαζόμενων που ανέφεραν εκβιασμούς και πιέσεις από διευθυντές και προϊσταμένους ώστε να συμμετάσχουν στις εκλογές. Αυτές οι καταγγελίες ήταν που συνέβαλαν ώστε να φανερωθεί η βρωμιά και η σήψη τους, να βγουν στο φως οι ανύπαρκτες διαδικασίες τους των ψευδεπίγραφων γενικών συνελεύσεων, βοήθησαν ώστε να αποτρέψουμε την πραγματοποίηση των εκλογών στα μουλωχτά όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση και κάνουν άλλωστε με όλα τα επιχειρησιακά σωματεία των super market που έχουν φτιάξει οι εργοδότες τους.

Έξω οι εργοδοτικοί και τα διευθυντικά στελέχη από τα συνδικάτα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν την πλάτη στον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων που δέχονται τεράστια πίεση αυτές τις μέρες και καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν αυτό το όργιο τρομοκρατίας που θυμίζει εικόνες από άλλες εποχές , να γυρίσουν τη πλάτη στις φωνές της εργοδοσίας ,ενισχύοντας με κάθε ευκαιρία και κάθε μέρα τη δύναμη τους , συμμετέχοντας στα ταξικά σωματεία τους, δυναμώνοντας το ΠΑΜΕ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio