ΔΑΣ ιδιωτικών υπαλλήλων Ρεθύμνου: Για τις εκλογές στο σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Η ΔΑΣ ιδιωτικών υπαλλήλων Ρεθύμνου, ο συνδυασμός που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ, με αίσθημα ευθύνης θέλει να ενημερώσει τους συναδέλφους για τα νέα «επιτεύγματα» και μεθοδεύσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και στο σωματείο των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ένα σωματείο, που η διοίκησή του, στα 3 χρόνια της θητείας της, κατάφερε και πάλι να συνεδριάσει μια φορά το 2014 για να μοιράσει τίτλους και αξιώματα και άλλη μια φορά για να προγραμματίσει τις εκλογές!!!

Νιώθουν την πίεση από τις δυνάμεις της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ, που στις προηγούμενες εκλογές για ελάχιστους ψήφους δεν πήραν την πλειοψηφία στο σωματείο και έχουν αποδείξει την συνεπή αγωνιστική τους στάση στο πλευρό των συναδέλφων. Ενώ εδώ και χρόνια απαξιώνουν τους συναδέλφους, δεν έχουν καμιά επαφή με τους χώρους δουλειάς, ξαφνικά τους θυμήθηκαν μόνο και μόνο για να τους γράψουν και να τους πάρουν την ψήφο. ‘Όμως σχεδόν ανοιχτά ομολογούν ότι και αυτό το έκαναν σε συνεργασία και με τον απόλυτο έλεγχο της μεγαλοεργοδοσίας. Τρανταχτό παράδειγμα οι εργαζόμενοι της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ (όμιλος εταιρειών, εργολάβος καθαριότητας του Δήμου). Όταν πριν μερικά χρόνια οι εργαζόμενοι έμειναν για 1,5 χρόνο απλήρωτοι, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΠΑΜΕ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους. Οι πλειοψηφίες του σωματείου και του ΕΚ δεν έβγαλαν κιχ. Όταν αργότερα φέραμε μια αίτηση εργαζόμενου να γραφτεί στο σωματείο, αρνήθηκαν μετά βδελυγμίας «να γράψουν οδοκαθαριστές». Μπροστά όμως στον κίνδυνο το σωματείο να περάσει στα χέρια των εργαζομένων, η εργοδοσία έβαλε και τους 40 εργαζόμενους να γραφτούν και τον επιστάτη της να είναι υποψήφιος με τους εργοδοτικούς φυσικά, για να στηρίξει αυτούς, που δεν είναι ενοχλητικοί για τα συμφέροντά της. Μέσα στο παραβάν οι εργαζόμενοι μπορούν να τους τα γυρίσουν μπούμεραγκ, όπως πριν λίγο καιρό έκαναν δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι στις δικές τους εκλογές.
Οι πλάτες εξ άλλου της πλειοψηφίας του ΕΚ στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας έχουν πολλές φορές αποκαλυφτεί. Την ανοιχτή στήριξη που τους πρόσφεραν οι μεγαλοξενοδόχοι στις εκλογές των ξενοδοχουπάλλήλων, «για να μην έρθει», έλεγαν, «το ΠΑΜΕ και δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαρί» (να τσαλαπατούν τους εργαζόμενους) είναι σε όλο το Ρέθυμνο γνωστή. Κι οι εργοδοτικοί βγάζουν την υποχρέωσή τους με το παραπάνω. Μέσα στη διοίκηση του ΕΚ τους ζητήσαμε να πάνε για έλεγχο σε 3 συγκεκριμένα ξενοδοχεία, που την 8ωρη και βάλε δουλειά την ασφάλιζαν ως 4ωρη. Δεν πήγαν ποτέ. Πήγε εργαζόμενη να ζητήσει τα δεδουλευμένα της, που με ευθύνη της εργοδοσίας δούλευε σποραδικά και ανασφάλιστη και της είπαν οι αθεόφοβοι, πως είναι μαύρη εργασία και το ΕΚ δεν μπορεί να εκτεθεί και να παρέμβει!!! Συμμαχούν με ότι πιο σκληρό και άθλιο υπάρχει στο χώρο της εργοδοσίας για να διατηρήσουν τις καρέκλες και τα προνόμιά τους.
Αλλά ο φόβος να χάσουν τις πλειοψηφίες τους και να χυθεί φως στα πεπραγμένα τους, τους οδηγεί απ’ τη μια αθλιότητα στην άλλη. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς και τη βούληση των συναδέλφων, άρχισαν να γράφουν στο σωματείο και εργαζόμενους από άλλους κλάδους (και τραπεζουπάλληλο ανακαλύψαμε) αλλά κυρίως δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλους και σερβιτόρους. Ολόκληρα εστιατόρια με όλο τους το προσωπικό. Τι κι αν υπογραμμίσαμε ότι έχουν δικό τους σωματείο και πρέπει να πάνε εκεί, ότι οι συλλογικές τους συμβάσεις υπογράφονται από τις οργανώσεις Ξενοδοχοϋπαλλήλων επισιτισμού, ότι εκεί μιλούν και για τα κλαδικά τους αιτήματα και οργανώνουν και κλαδικούς αγώνες και όχι φυσικά από τους ιδιωτικούς υπάλληλους. Μάταια. Υπεράνω όλων η σκοπιμότητα πάση θυσία να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς. Με αυτούς τους τρόπους για σχεδόν 40 χρόνια κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων. Αυτή η διάλυση του εργατικού κινήματος, η μετατροπή του σε οικογενειοκρατικό παραγοντίστικο μηχανισμό, είναι ότι πρέπει στα σχέδια των κυβερνήσεων και της μεγάλης εργοδοσίας να μας πάνε ακόμη βαθύτερα στο λάκκο του εργασιακού μεσαίωνα.
Δεν θέλουν σωματείο υπερασπιστή των εργαζομένων και των δικαιωμάτων μας αλλά ένα σωματείο και ΕΚ, κληρονομικό τσιφλίκι του κουμπαροσυμπεθεριού. Μηχανισμό οικογενειοκρατίας, ατομικού βολέματος και προνομίων. Δημόσια έχουμε καταγγείλει τις κυριολεκτικά άθλιες διαδικασίες πρόσληψης 8μηνιτών στα πλαίσια του περιβόητου ΤΟΠΣΑ. Με μια «προκήρυξη φάντασμα , που ποτέ δεν πέρασε από τη διοίκηση, δεν δημοσιεύτηκε πουθενά, έφεραν ΔΥΟ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!! Τι κι αν διαμαρτυρηθήκαμε, τι κι αν δημόσια τα καταγγείλαμε. Οι ακόλουθοι των Σμπόκων, γιατί περί αυτών πρόκειται, δεν έχουν ούτε τσίπα ούτε ευθιξία. Τον ένα μάλιστα από αυτούς τους «παραθυροβαλμένους» τον κατεβάζουν και υποψήφιο!!! Ο σκοπός τους, όπως σχεδόν ανοιχτά ομολογούν, είναι, με την τήβεννο του εκλεγμένου, να τον προσλάβουν σε μόνιμη πλέον θέση εργασίας στο ΕΚ. Το απόλυτο τσιφλίκι δηλαδή. Ας βασανίζεται ο κόσμος απέξω κι ας λιώνουν τα παιδιά μας κι εμείς στην ανεργία και την ανασφάλεια, κι ας «παίρνουν των ομματιών τους» για την ξενιτιά. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους όποιους «εαυτούληδες» τρόφιμους των ρουσφετιών. Την «πάρτη» τους πάντα θα κοιτάζουν κι ας πνίγονται όλοι οι άλλοι. Κι επειδή τα ξέρουν αυτά γι’ αυτό δεν θέλουν την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων. Θέλουν τα σωματεία γραφειοκρατικές σφραγίδες, χωρίς έλεγχο από τα κάτω.
Η ΔΑΣ αγωνίζεται χρόνια τώρα αυτό το απόστημα να το σπάσει. Η μεγάλη εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι και στις εκλογές άλλων σωματείων και στις εκλογές του ΕΚ δείχνει πως δεν είμαστε μακριά. Καλούμε και τους συναδέλφους μας ιδιωτικούς να κάνουν το ίδιο ακόμη πιο αποφασιστικά.
Θέλουμε τα σωματεία και το ΕΚ να είναι πραγματικά στο πλευρό των εργαζομένων και με την ενεργή συμμετοχή τους να ελέγχουν το κάθε τι. Θέλουμε οι εκπρόσωποί μας να είναι κοντά στους χώρους δουλειάς. Να μπορούν να εμπνέουν και να κινητοποιούν για να υπερασπίσουμε το δίκιο μας. Να έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια την αφοσίωσή του στα συλλογικά μας δικαιώματα και ανάγκες.
Η ΔΑΣ στην υπόθεση του SPRINDER, του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, της ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ, του ΒΙΟ, της καθαριότητας του νοσοκομείου και δεκάδες άλλες, έχει αποδείξει πως όχι μόνο δεν διεκδικεί προνόμια, όχι μόνο δεν κάνει πλάτες σε κανέναν εργοδότη, που μας τσαλαπατά αλλά δεν υπολογίζουμε κόπους και θυσίες προκειμένου να στηρίξουμε τα δίκιο μας.
Με αυτά τα διαπιστευτήρια και την δέσμευση ότι έτσι θα συνεχίσουμε, σου ζητούμε την υποστήριξή σου.
Με αυτή την συνεπή, πραγματικά αγωνιστική και ανιδιοτελή στάση μπορούμε να εμπνεύσουμε, να ανεβάσουμε την συναδελφικότητα, την αλληλεγγύη και την αυτοπεποίθηση των συναδέλφων.
ΝΑ ΦΥΣΣΗΞΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Σημείωση: Επειδή θα βγουν στα κεραμίδια ισχυριζόμενοι ότι και η ΔΑΣ έγραψε Ξενοδοχουπάλληλους σερβιτόρους, ενημερώνουμε ότι πράγματι καταθέσαμε 3 τέτοιες αιτήσεις, μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε κι εμείς αλλά και στο ΔΣ και στη συνέλευση επιμείναμε να μην εγκριθεί καμία τέτοια και φυσικά ούτε και αυτές που εμείς καταθέσαμε.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio