ΠΑΜΕ: Για τη συνεδρίαση στο ΔΣ της ΓΣΕΕ με θέμα τον εργοδοτικό μηχανισμό στα super market

Τη μέθοδο «στρίβειν δια του αρραβώνος» επέλεξε η πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ για να μην τοποθετηθεί επί της ουσίας σχετικά με το σωματείο–εργοδοτικό μηχανισμό στο χώρο των σούπερ μάρκετ, που φέρει τον τίτλο «ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» και τις ελεγχόμενες από την εργοδοσία αρχαιρεσίες που οργάνωσε.

Το ζήτημα τέθηκε για συζήτηση από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που ανάδειξαν για άλλη μια φορά τον άθλιο μηχανισμό που έχουν στήσει εργοδοσία – κυβέρνηση – συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ, για τον έλεγχο και την καθυπόταξη των εργαζόμενων και τη διαμόρφωση νόθων συσχετισμών που αλώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Όλα αυτά με τη στήριξη δικαστικών λειτουργών που συνέβαλαν στη διεξαγωγή των νόθων αρχαιρεσιών του συγκεκριμένου – μόνο κατ’ όνομα – σωματείου, αγνοώντας ακόμα και το ν. 1264/82.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν έχει καμία σχέση με συνδικάτο. Οι εργοδότες διοργάνωσαν τις αρχαιρεσίες και οι διευθυντές ήταν υποψήφιοι και εκλέχτηκαν. Αυτοί οι μηχανισμοί της εργοδοσίας αξιοποιούνται στο όνομα των συνδικάτων για την τρομοκρατία και την ενσωμάτωση των εργαζόμενων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων. Τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί και αποκαλύπτουν αυτόν τον μηχανισμό, είναι αδιάσειστα.

Με διάφορα τερτίπια και «άλματα» της λογικής, όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στη Ε.Ε. της ΓΣΕΕ ομονόησαν αφού άλλωστε έχουν τη φωλιά τους λερωμένη και αρνήθηκαν την ξεκάθαρη πρόταση της Δ.Α.Σ. που ήταν να ληφθεί πολιτική απόφαση καταδίκης της διείσδυσης της εργοδοσίας στα σωματεία των εργαζόμενων και αποκλεισμού τέτοιων σωματείων – εργοδοτικών μηχανισμών από τις δευτεροβάθμιες και την τριτοβάθμια οργάνωση.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η συμμαχία όλων αυτών των δυνάμεων, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΝΕΑ ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) και τα αλισβερίσια τους, για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα και να υπηρετούν τη γραμμή του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι που τους ενώνει, πέρα από τις όποιες διαφορές τους, απέναντι στο ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα. Θέλουν συνδικάτα όπως είναι τα ευρωπαϊκά συμβούλια εργασίας που να μπαίνουν μπροστά για την υλοποίηση των συμφερόντων των εργοδοτών.

Τους διαβεβαιώνουμε ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, για να πετάξουμε από τα σωματεία και από το σβέρκο μας εργοδοσία – κυβέρνηση και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio