Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας: Καταγγελία για την κρατική καταστολή στον Καρυπίδη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καταγγέλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι είναι εχθρός των εργαζομένων.

Την Κυριακή 27/11 σύρθηκαν στην αστυνομία, απλήρωτοι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και άλλοι συνδικαλιστές στα Γιάννενα, επειδή τόλμησαν να διαδηλώσουν, διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία και την πληρωμή των δεδουλευμένων.

Με εντολή της εταιρείας Market in, έγιναν αυτόφορα ακόμα και σε εργαζόμενη μητέρα 3 παιδιών, αλλά και σε άλλους εργαζόμενους που βρίσκονται σε πολύμηνο αγώνα και απαιτούν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της εταιρείας πρώην «Καρυπίδης» που εξαγοράστηκε από την «Market In»

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης συνεχίζεται. Άλλωστε δεν πάει πολύς καιρός που τα ΜΑΤ προχώρησαν σε απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών έξω από τα Market In στα Γιάννενα, ρίχνοντας μάλιστα χειροβομβίδες κρότου – λάμψης για να τους διαλύσουν, προσπάθεια όμως που έπεσε στο κενό. Τον ίδιο αυταρχισμό έδειξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όταν οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τις παράνομες μεταφορές αφαίρεσης εξοπλισμών και εμπορευμάτων της Market in από κατάστημα του Καρυπίδη στην Περαία Θεσσαλονίκης. Εκεί ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις σιγόνταραν την παράνομη δραστηριότητα της επιχείρησης Market In.

ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΚΑΙ ΣΤ’ ΑΦΕΤΝΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

Οι μάσκες της αριστερής δήθεν κυβέρνησης έχουν πέσει. Καμια κυβέρνηση που υπηρετεί αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους εργάτες από την επίθεση του κεφαλαίου. Οι διεκδικήσεις των εργαζομένων ποινικοποιούνται γιατί δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γι΄αυτό προετοιμάζουν και το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία και στην συνδικαλιστική δράση. Καλούμε όλη την εργατική τάξη στην περιοχή μας να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα καταστολής των εργαζομένων.

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!

Δικαίωση τώρα του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων στον Καρυπίδη.

Να δοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

 

ΤΟ Δ.Σ.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio