Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Για την κρατική καταστολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταδικάζει τις διώξεις και την πρωτοφανή προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης πρώην «Καρυπίδη» και συνδικαλιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για άλλη μια φορά δείχνει ποιον ακριβώς υπηρετεί και αυτός δεν είναι άλλος από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Εφαρμόζοντας τις επιταγές της μεγαλοεργοδοσίας της «MARKET IN», χτύπησε με τα ΜΑΤ (σε κινητοποίηση τον Οκτώβρη) και προχθές συνέλαβε μέσα στα ίδια τους τα σπίτια  τους συναδέλφους που εδώ και μήνες αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους και για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Οι συνάδελφοι έχοντας στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και σωματεία του νομού απάντησαν με 24ωρη απεργία την μέρα της δίκης τους, που και αυτή δέχτηκε τη μανία των δυνάμεων καταστολής, ενώ συνελήφθησαν συνδικαλιστές, μέσα σ’ αυτούς και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει το έδαφος για την ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη και στο λαό μας, μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Είναι γελασμένοι αν νομίζει ότι με τρομοκρατία και την καταστολή θα κάμψει τους αγώνες των εργαζόμενων.

Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να συσπειρωθούν στο ταξικό σωματείο τους νησιού. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Απαιτούμε :

  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ
  • ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio