ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017     

Στις 14 Δεκέμβρη δίνουμε τη δική μας απάντηση.

Διανύουμε μια περίοδο που  είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε τι είναι “δίκαιη ανάπτυξη”,  “επιστροφή στην κανονικότητα” και άλλες δηλώσεις που ακούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν με συνέπεια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Οι νεκροί και οι πληγέντες στη Δυτική Αττική, το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η φοροαφαίμαξη μας, οι διώξεις και συλλήψεις  εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα τους στη δουλειά, με πρόσφατο παράδειγμα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη που κατ’ εντολή της εργοδοσίας market in οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα είναι απόδειξη. Η κυβέρνηση με ΜΑΤ και καταστολή αντιμετωπίζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Όλα κομμένα και ραμμένα για να υπηρετείται η κερδοφορία και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών.

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με τα 10ωρα και 12ωρα δουλειάς, με το σμπαράλιασμα του 8ωρου και τα ωράρια λάστιχο, με την δουλειά τις Κυριακές, που εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία έχουμε μόνο μια επιλογή. Να μπούμε στον αγώνα, να τον δυναμώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν.

    Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων στις 27/11/2017 κάτω από τη πίεση των εργαζομένων, την οργανωμένη  πάλη τους με το ταξικό σωματείο Ι/Υ ν. Κορινθίας , ομόφωνα ψηφίστηκε η απόδοση των ΜΑΠ στις σχολικές καθαρίστριες κάτι που μέχρι σήμερα δε γινόταν. Αποδεικνύεται ότι ο οργανωμένος αγώνας , μέσα από τα σωματεία μας είναι μονόδρομος.

    Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν, αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικώνομίλων.

Το Δ.Σ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio