ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Η ΕΙΥΗ καταδικάζει την προκλητική, εκδικητική και παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας-συνδικαλίστριας, εκλεγμένης στο ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Ηρακλείου και εργαζόμενης στην Εταιρία Σαβοϊδάκης, Καμίτση Μαρίας.

Ο λόγος της απόλυσης είναι η ανάδειξη από το Συνδικάτο και την συνδικαλίστρια των συνθηκών εργασίας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο και την επιχείρηση με τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες, την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμών, τις άδειες χρόνων που δεν δίνονται, τις καθυστερήσεις πληρωμής των επιδομάτων αδείας, με εντατικοποίηση της εργασίας, το καθεστώς τρομοκρατίας που εξωθεί πολλούς εργαζόμενους στην παραίτηση γιατί δεν αντέχουν.

Η συναδέλφισσα με το Συνδικάτο με παρεμβάσεις στην ίδια την εργοδοσία, με περιοδείες και συζητήσεις με τους εργαζόμενους και με τριμερή Συνάντηση στον ΣΕΠΕ το προηγούμενο διάστημα κατήγγειλε αυτή την κατάσταση και απαίτησε από την εργοδοσία και τον ΣΕΠΕ να τηρηθεί το ωράριο που καταστρατηγείται, να πληρωθούν οι απλήρωτες υπερωρίες, οι μισθοί και τα χρωστούμενα επιδόματα, να δοθούν οι άδειες. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι το επίδομα αδείας του 2016!

Αμέσως μετά την επίδοση στην Εταιρία της συνδικαλιστικής ιδιότητας της συναδέλφισσας, η Εταιρία ξεκίνησε τις απειλές και την προσπάθεια τρομοκράτησης της και των υπόλοιπων συναδέλφων της. Αφού είδε πως όλα αυτά δεν έπιασαν τόπο, τώρα προχωράει σε μία τρομοκρατική, παράνομη, εκδικητική και καταχρηστική απόλυση της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας. Την απολύει γιατί δε θέλει το Συνδικάτο μέσα στην επιχείρηση, να μιλάει με τους εργαζόμενους για τα πραγματικά προβλήματα.

Η απόλυση της συνδικαλίστριας έρχεται σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γιατί πρωτοστατεί στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, δίνει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας να λειτουργεί ασύδοτα στους χώρους, για να ρίχνει το εργατικό κόστος με κάθε τρόπο, ακόμα και κόντρα στην ήδη πετσοκομμένη εργατική νομοθεσία, για να μην αντιδράει κανείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κυβέρνηση χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία σε πρωτοβάθμια επίπεδο και μέσα στις επιχειρήσεις, εκεί που βασιλεύει το δίκιο του αφεντικού. Γι’ αυτό δεν κρύβουν την ανυπομονησία τους οι εργοδότες, να γίνουν πράξη όσα τους έχει τάξει η κυβέρνηση της “αριστεράς” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή. Απαιτούν εδώ και τώρα να ξηλωθούν οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στην οργάνωση, στην απεργία. Να μην τους κάνουμε τη χάρη να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς.

Αποδεικνύεται ότι η ”δίκαιη ανάπτυξή” τους, προϋποθέτει εργασιακό μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, συνθήκες γαλέρας και μισθούς ψίχουλα.

Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο να οργανωθούν στα σωματεία τους και να αντιτάξουν το δίκιο τους στο άδικο της εργοδοσίας που με το μαστίγιο προσπαθεί να τσακίσει κάθε εργαζόμενο που σηκώνει ανάστημα. Να αποβάλουν από τα συνδικάτα τα βαρίδια του εργοδοτικού συνδικαλισμού που είναι η φωνή και το μάτι της εργοδοσίας μέσα στους εργαζόμενου. Τα ταξικά συνδικάτα, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ φοβάται η εργοδοσία, αυτά είναι που δεν μπορεί να βάλει στο χέρι, που δεν τα ”διπλώνουν”, δεν κάνουν βήμα πίσω απ΄ την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να τα φυλάνε σαν κόρη οφθαλμού.

 

Το σωματείο μας άλλωστε γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει εργοδοτική τρομοκρατία.

Καταδικάζουμε την εργοδοσία της εταιρίας Σαβοϊδάκης, αλλά και την κυβέρνηση που δίνει αέρα στα πανιά των εργοδοτών με το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική- Πανεργατική απεργία στις 14Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10πμ στην πλ. Ελευθερίας. Να περάσουμε στην αντεπίθεση διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751€
  • Κατάργηση του διαχωρισμού των εργαζομένων άνω και κάτω των 25 ετών. Κανένας εργαζόμενος κάτω απ’ τα 751€
  • Απαγόρευση των πλειστηριασμών στις εργατικές – λαϊκές κατοικίες

 

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στον νέο νόμο που ετοιμάζουν και καταργεί

τα δικαιώματα και την ελευθερία των , εργαζομένων

 που κατακτήθηκαν με αίμα!

Στις 14 Δεκεμβρίου συμμετέχουμε όλοι στην απεργία

10:00π.μ την πλατεία ελευθερίας με το ΠΑΜΕ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio