Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας: Για τη συνέχεια

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που έκαναν το βήμα στην χτεσινή απεργία της 14ης Δεκεμβρίου, απείργησαν και  συγκρούστηκαν με την μεγαλοεργοδοσία και τους πολιτικούς της εκφραστές, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του κλάδου μας που έδωσαν το παρόν σε αυτόν τον αγώνα ο καθένας με τον δικό του τρόπο, σε αυτούς που έκαναν το βήμα και γράφτηκαν στο κλαδικό σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων. Που γύρισαν την πλάτη στον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να παρεμποδίσει την οργάνωση και αντίσταση των εργαζομένων.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες  στα σούπερ μάρκετ,  στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες και στα εμπορικά κέντρα, σε αυτούς που κάτω από τον φόβο και την απογοήτευση, του τίποτα δεν γίνεται, δεν κατάφεραν να κάνουν το βήμα αυτή τη φορά.

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Την Κυριακή 17 Δεκέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία που αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Είναι απεργία που πρέπει να πάρουμε πάνω μας οι εργαζόμενοι και οι ταξικές δυνάμεις, καθώς ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στην ΟΙΥΕ, παρόλο πήρε απόφαση για την απεργία της Κυριακής, βρίσκεται στην απέναντι όχθη των εργατικών συμφερόντων, των αγωνιών και των διεκδικήσεων μας.

Καλούμε τους συναδέλφους που βιώνουν στο πετσί τους την ασταμάτητη εργασία 7 μέρες την εβδομάδα, να μη φοβηθούν να καταγγείλουν στο σωματείο τους την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν. Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο.

Την ίδια στιγμή, καταγγέλλουμε την συντονισμένη επίθεση της κρατικής καταστολής ύστερα από εντολή της διαδόχου εταιρείας «ΜΑRKET IN» στους συνάδελφους μας στον Καρυπίδη στα Γιάννενα που βρίσκονται σε πολύμηνες κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα στην εργασία. Συνάδελφοι μας εμποροϋπάλληλοι, δέχτηκαν χημικά, πήγαν στο νοσοκομείο και μέσω αυτόφωρης διαδικασίας βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα και τα δικαστήρια.

Την ίδια τακτική συνέχισε η εργοδοσία και στη χτεσινή απεργία με την οργανωμένη επίθεση τραμπούκων και φασιστοειδών εναντίον εργαζομένων της Καρυπίδης και μέλη ταξικών συνδικάτων που περιφρουρούσαν την απεργία.

Αποτελεί σαφές δείγμα για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους αγώνες των εργαζόμενων και το απεργιακό δικαίωμα, μπροστά στους σχεδιασμούς που έχει για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτές οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Αντίθετα πρέπει να μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο και να μας βοηθούν να βγάζουμε καλύτερα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να οργανώνουμε τον αγώνα μας καλύτερα και πιο αποφασιστικά.

Ακόμη δε έχουμε δείξει τη δύναμή μας! Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους του νομού μας να μαζικοποιήσουν το κλαδικό σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων -Εμποροϋπαλλήλων. Το μόνο σωματείο που ενώνει την πάλη ΌΛΩΝ των εργαζομένων του κλάδου, τους εργαζόμενους στο κλάδο του εμπορίου. Δυνάμωσε τα επιχειρησιακά σωματεία απομονώνοντας τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio