Κερκυραϊκος Συνδέσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Το πρωί της Κυριακής 17 Δεκέμβρη, εργαζόμενοι από διάφορους εργασιακούς χώρους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, διαμαρτυρήθηκαν για άλλη μία φορά ενάντια στην προσπάθεια μεγαλοεπιχειρηματιών, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυβερνήσεων να καταργήσουν την αργία της Κυριακής. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργάκη και συνεχίστηκε έξω από κατάστημα των super market Δήμητρα-Markato στην πλατεία Σαρόκο.
Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε από την ίδια τη ζωή αυτό, που εδώ και πολύ καιρό λέει το Σωματείο μας, ότι δηλαδή δεν είναι ζήτημα ντόπιου ή ξένου μεγαλοεπιχειρηματία, καλού ή κακού… Ο γνώμονας των μεγάλων αφεντικών είναι μόνο η αύξηση των κερδών τους, πάντα σε βάρος των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων μας, του λαού συνολικά. Έτσι, σήμερα καταπάτησαν το δικαίωμα των εργαζόμενων τόσο ντόπιοι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως «οι Κερκυραίοι που νοιάζονται για τον τόπο μας» Δήμητρα-Markato, τα Lido-Moda (Hondos Center) των οποίων η εργοδοσία σχετίζεται και με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ.ά. όσο και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως «ο καλός εργοδότης» Σκλαβενήτης (που ποτέ κατά τ’ άλλα δεν ανοίγει τις Κυριακές), ο «βραβευμένος ως καλύτερος εργοδότης» Lidl, ο «δικός μας άνθρωπος, αυτός που είναι δίπλα στον εργαζόμενο» Βασιλόπουλος, τα Public, τα Marks and Spencer (των οποίων διευθύντρια είναι εκπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από την πλευρά της πλειοψηφίας και αναγκάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν κατά τις Κυριακές, τις απεργίες κλπ) κ.ά.
Στην διαμαρτυρία ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης της κυριακάτικης αργίας συμμετείχαν και εργαζόμενες-απολυμένες καθαρίστριες από την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Άγιος Ιωσήφ» της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας. Οι συναδέλφισσες με το Σωματείο μας διαμαρτυρήθηκαν για τις εκδικητικές απολύσεις της Αρχιεπισκοπής, όταν εκείνες αρνήθηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις, καθιστώντας τες από αορίστου χρόνου σε διμηνίτισσες, με ότι αυτό συνεπάγεται…! Παράλληλα, κατήγγειλαν στο Σωματείο μας ότι δεν έχουν πάρει μέχρι σήμερα ούτε μία απόδειξη πληρωμής, ότι η Αρχιεπισκοπή τους οφείλει δεδουλευμένα και ότι στη θέση τους προσέλαβαν άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου λίγων μηνών. Τέλος, κατήγγειλαν και τις συνθήκες εργασίας στο ίδρυμα, καθώς εξαναγκάζονταν να προσφέρουν υπηρεσίες άσχετες ως προς το αντικείμενό τους και χωρίς οι ίδιες να διαθέτουν κατάλληλες γνώσεις, όπως την φροντίδα των ηλικιωμένων κλπ με όποια επικινδυνότητα και συνέπειες θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο για τις ίδιες και τους ηλικιωμένους!

Όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής, που για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, η ανταγωνιστικότητα, για να έρθει η ανάπτυξη, με δυο λόγια για να αυγατίσουν τα κέρδη τους τα μεγάλα αφεντικά χρειάζεται να ματώνουν συνεχώς οι εργαζόμενοι και ο λαός! Όλοι πια καταλαβαίνουν ότι από την «ανάπτυξή» τους, την οποία διαλαλούν με «αναπτυξιακά» συνέδρια σε όλη την Ελλάδα, όπως πριν λίγο καιρό έγινε και στο νησί μας, οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουμε τίποτα καλό να περιμένουμε. Αντίθετα, για να στεριώσει και να ενισχυθεί αυτή τους η «ανάπτυξη» θα χρειαστεί όχι απλά να μείνουν όλα τα μέτρα, που έχουν πάρει μέχρι σήμερα αλλά να παρθούν και νέα, πάντα σε βάρος μας, μέχρι να έρθει η επόμενη κρίση και να μας ζητήσουν και νέες θυσίες!
Εμείς, οι εργαζόμενοι δε μένουμε όμως με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανωνόμαστε στα Σωματεία μας και παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό! Προετοιμάζουμε την αντεπίθεσή μας για την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να ανοίξει ο δρόμος της οριστικής ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας! Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πραγματικά μπορεί να μας βγάλει στο ξέφωτο!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio