Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας: Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Τέρμα πια οι θυσίες για τα κέρδη τους

Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους να πάρουν μέρος στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη, απεργία που αποφάσισαν η Διοίκηση του ΕΚΝΛ, και μια σειρά Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις εκκρεμότητες της απέναντι στο κεφάλαιο, με το κτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και όσων διαμαρτύρονται και με περαιτέρω μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και καταστολής. Αυτό είναι το έδαφος για την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση και η μεγαλοεργοδοσία γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη που έχει η εργατική τάξη όταν αγωνίζεται και διεκδικεί, προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στο να συζητάμε εμείς οι εργαζόμενοι, να διεκδικούμε, να αποσπούμε κατακτήσεις, με ένα νέο απεργοκτόνο νόμο, με στόχο να αποδυναμωθεί και να αφοπλιστεί το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα και να παραδοθούμε αιχμάλωτοι και ανοργάνωτοι στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θα τους αφήσουμε.

Δίνουμε τη μάχη να γίνει υπόθεση της καθημερινής πάλης στους τόπους δουλειάς, να ανοίξει οργανωμένα πλατιά συζήτηση με τους συναδέλφους μας, για να φωτίσουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα για να ζει η εργατική τάξη με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα στη δουλειά και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.

Παράλληλα καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να συμμετέχουν στην απεργία την προσεχή Κυριακή 14 Γενάρη, που αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η ίδια Ομοσπονδία που ενώ αποφασίζει απεργία στον κλάδο ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας, την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της διοίκησης αρνείται απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Γενάρη για τα μέτρα-φωτιά του πολυνομοσχεδίου, φτάνοντας τον τυχοδιωκτισμό σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Παρόλα αυτά η Διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου, να απεργήσουν και την Κυριακή 14 Γενάρη. Η υπεράσπιση της ζωής μας, της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που κρίθηκε, αλλά διαρκής πάλη που βρίσκεται σταθερά μπροστά μας. Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Είναι το πλαίσιο διεκδικήσεων που βάζει συνολικά το ΠΑΜΕ μπροστά στην απεργία στις 12 Γενάρη.

 

Απεργούμε και διεκδικούμε:

-Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. 

– Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

– Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

 – Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

– Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

– Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

 –Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

Συμμετέχουμε στις πρωτοβουλίες του ΕΚΝΛ:

  • Την Τετάρτη 10 Γενάρη, 3.30 μ.μ, κινητοποίηση στα Δικαστήρια, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών-λαϊκών οικογενειών
  • Την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα που θα πάει για ψήφιση το Πολυνομοσχέδιο, στην πανεργατική συγκέντρωση στις 6 μ.μ, στην Κ. Πλατεία της Λάρισας.

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio