ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΙΟΥ: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ 18:30

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΓΕΝΑΡΗ 18:30, ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ

 ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει άλλο ένα πολυνομοσχέδιο υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους της, την ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους εγχώριους και ξένους. Θέλει να δώσει άλλο ένα χτύπημα στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και κυρίως σε εκείνο που έχουν οι εργαζόμενοι για να διεκδικούν αυτά που τους κλέβουν. Την απεργία.

Η κυβέρνηση υλοποιεί τις εκκρεμότητές της απέναντι στο κεφάλαιο με το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για τη λαϊκή κατοικία, με πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ποινικοποιείται η δράση όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς και όσων διαμαρτύρονται και με περαιτέρω μέτρα έντασης της εκμετάλλευσης και καταστολής. Αυτό είναι το έδαφος για την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Στην νέα επίθεση κυβέρνησης- κεφαλαίου η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ), αρνήθηκε να πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Στην ίδια γραμμή πλεύσης και η ηγεσία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, με δικαιολογίες μάλιστα «καρμπόν» με εκείνες του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ. Αυτές οι συνδικαλιστικές παρατάξεις, οι «όλοι μαζί» είναι το χέρι και το μάτι της εργοδοσίας μέσα στο εργατικό κίνημα. Για αυτό το σωματείο μας δεν συμπορεύεται μ’ αυτούς!

«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» είναι όσα λέει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση για το «τέλος των μνημονίων» και ότι η «ανάπτυξη» θα ωφελήσει τα λαϊκά στρώματα. Προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων δημιουργώντας τους νέες ελπίδες και προσδοκίες.

Κάθε εργαζόμενος όμως γνωρίζει από πρώτο χέρι το τι συμβαίνει στους χώρους δουλειάς του όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης του καπιταλισμού. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι που δηλώνονται λιγότερες ώρες από εκείνες που δουλεύουν, επιστρέφουν το δώρο των Χριστουγέννων, αναγκάζονται να πληρώνουν την καθαρίστρια του μαγαζιού ή το λογαριασμό της ΔΕΗ του καταστήματος που δουλεύουν. Ενώ παράλληλα οι ΣΣΕ έχουν «πάει περίπατο», η δουλειά την Κυριακή καλά κρατεί και η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
  • Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio