ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Απεργούμε για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας

Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις με βάση τις ανάγκες μας

Κάτω τα ξερά σας από την Απεργία

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, άνεργοι, νέοι και νέες,

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 12 Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα και αποφασίστηκαν από σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.

  Δεν σκύβουν το κεφάλι ούτε στα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα, για να μην οργανωθεί κανένας αγώνας την ώρα που μας χτυπάνε ανελέητα με μέτρα και μνημόνια και πάνε να καταργήσουν και το αιματοβαμμένο δικαίωμα της Απεργίας.

  Έχεις πλέον εμπειρία ότι όσο δεν βρίσκουν μπροστά τους αντίδραση θα έρχονται και χειρότερα. Βλέπεις ότι όσο και να ρίχνεις τις απαιτήσεις σου  πάλι θα σε χτυπάνε από όλες τις πλευρές.

  Ο μόνος δρόμος για εμάς τους εργαζόμενους είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε με βάση τις δυνατότητες σήμερα. Να σταματήσουν να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα και να ζήσει όλος ο λαός με αξιοπρέπεια.

  Τη Δευτέρα ψηφίζεται ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο που φανερώνει όχι μόνο τις προθέσεις της κυβέρνησης-εργοδοσίας και Ε.Ε να συνεχίσουν με μέτρα που τσακίζουν τις ζωές μας αλλά και την αγωνία τους να μην ξεσηκωθούμε. Το Δελτίο Τύπου του ΣΕΒ που χειροκροτεί την κυβέρνηση  ότι είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση»  με το ξήλωμα του δικαιώματος της Απεργίας αποδεικνύει τη μανία με την οποία θέλουν να χτυπήσουν τους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες. Θέλουν να δουλεύουμε και να ζούμε σα σκλάβοι και να έχουμε να ευχόμαστε για μια ανάπτυξη κατά την οποία ίσως μας πετάξουν λίγα ψίχουλα.

 Για εμάς τους εργαζόμενους ανάπτυξη είναι:

  • Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει με μισθό κάτω από τα 751 ευρώ. Επαναφορά της Κλαδικής Σύμβασης και κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. 8ωρο-5νθήμερο-40ωρο
  • Καμία Κυριακή κανένα μαγαζί ανοιχτό. Όχι στα εξαντλητικά ωράρια και την τσάμπα εργασία.
  • Να σταματήσει η φοροληστεία και τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που τσακίζουν το εισόδημα μας. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια.
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  • Kάτω τα χέρια από τα σωματεία. Εξω η εργοδοσία από τη δράση και τη λειτουργία των σωματείων.
  • Να ζούμε ειρηνικά. Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Δίνουμε όλοι μάχη σε κάθε χώρο δουλειάς να ανοίξει η συζήτηση για το πλαίσιο αιτημάτων, για το πώς θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας. Δεν μπορούμε να μένουμε στο ότι υπάρχουν και χειρότερα ή τίποτα δεν γίνεται γιατί θα περάσουν ότι θέλουν.  Μόνο όσο εμείς δεν σηκώνουμε ανάστημα θα κάνουν ότι θέλουν. Μας φοβούνται γι αυτό χτυπάνε και το δικαίωμα στην Απεργία.

Κάθε εμπορικό κέντρο, κάθε αλυσίδα καταστημάτων και μικρότερο κατάστημα, κάθε αποθήκη να γίνει εστία αντίστασης. Μαζί με την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, δηλαδή μαζί με κάθε εργαζόμενο που υποφέρει τα ίδια βάσανα, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας.

Απεργούμε για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας, το σύνθημα:

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ. ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Δευτέρα15 Δεκέμβρη στις 18.30 στο Αγ. Βενιζέλου

τη μέρα που ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο. Να το πάρουν πίσω!

Κάτω τα ξερά σας από την Απεργία                                                                                                                              Το ΔΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio