ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σωματείο Ι/Υ καλεί όλους τους εργαζόμενους την Παρασκευή 26/1/18 στις 11 το πρωί σε κινητοποίηση μπροστά στο δικαστικό μέγαρο την ώρα που θα εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζόμενων της πρώην Καρυπίδης με την εταιρεία MARKET IN.

Οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά διεκδικούν τα αυτονόητα, δηλαδή τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας τους μετά μάλιστα από την απόφαση  προσωρινής διαταγή με την οποία η MARKET IN θα έπρεπε να τους έχει πάρει ήδη για δουλειά. Η εταιρεία όμως αρνείται να εφαρμόσει ακόμα και τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ευθύνη σε όλη αυτή την κατάσταση έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία δια στόματος της κ. Αχτσιόγλου την προηγούμενη εβδομάδα είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τα «απαραίτητα εργαλεία» για να επιβάλει το δίκιο των εργαζόμενων. Έχει όμως δώσει όλα τα εργαλεία στα αφεντικά να τσακίζουν κάθε κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων όπως η αλλαγή στο νόμο για την απεργία. Από την μία οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για μήνες ενώ από την άλλη τους παίρνουν τα σπίτια με τους πλειστηριασμούς.

Ποια είναι λοιπόν τα εργαλεία των εργαζομένων; Η οργάνωση στο σωματείο  η δυνάμωση της δικιάς τους δύναμης, ο αγώνας. Στηρίζουμε των δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στον πρώην Καρυπίδη και δίνουμε ραντεβού την Παρασκευή 26/1 στις 11 το πρωί στα δικαστήρια.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio