ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ!!!!

Για άλλη μια φορά το σωματείο Ι/Υ καταγγέλλει την εργοδοσία των σούπερ μάρκετ Market in για την στάση της.

Οι εργαζόμενοι στα πρώην s/m Καρυπίδης δίνουν εδώ και τέσσερις μήνες αγώνα να γυρίσουν για δουλειά και να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα έχοντας στο πλάι τους το σωματείο μας και το ΕΚΙ. Με απανωτές μηνύσεις, με συλλήψεις στα σπίτια εργαζόμενων, με καταστολή από ΜΑΤ αλλά και μπράβος της νύχτας η εργοδοσία της Market in προσπάθησε να κάμψει, να αποτρέψει, να φοβίσει, να αποθαρρύνει τους εργαζόμενους αλλά δεν της πέρασε. Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται γιατί είναι δίκαιος γιατί διεκδικούν το αυτονόητο το δικαίωμα στη δουλειά.

Ακόμα και μετά την Προσωρινή Απόφαση του Δικαστηρίου που τους δικαιώνει και λέει ότι πρέπει οι εργαζόμενοι να γυρίσουν για δουλειά η εργοδοσία της Market in  αρνείται να τους δεχτεί. Δεν δίστασε ακόμα να χρησιμοποιήσει τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν στο κατάστημα στην Χαρίλαου Τρικούπη, εναντίων των πρώην εργαζόμενων απειλώντας και εκβιάζοντας ότι θα τους μειώσει τα ωράρια αν επιστρέψουν οι παλιοί εργαζόμενοι. Μεταχειρίζεται δηλαδή μεθόδους ανθρωποφαγίας, εργαζόμενους απέναντι από εργαζόμενους για τα δικά της συμφέροντα.

Όλα αυτά βέβαια γίνονται με τις πλάτες και την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αφού τόσο καιρό το μόνο που κάνει για το συγκεκριμένο θέμα είναι να “συμπάσχει” με τους εργαζόμενους. Η υπουργός εργασίας κ. Αχτσιόγλου ήταν αυτή που δήλωσε ότι η κυβέρνηση της δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να εφαρμόσει το δίκιο των εργαζομένων. Έχει όμως δώσει όλα τα εργαλεία στους εργοδότες να κάνουν απολύσεις, να μειώνουν μισθούς, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να εφαρμόζουν ατομικές συμβάσεις με ότι όρους θέλουν. Ενώ ταυτόχρονα έχει και άλλα εργαλεία όπως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, την φοροληστεία, που εφαρμόζονται σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν με ποιανού το μέρος είναι.

Το σωματείο μας καλεί τον κόσμο και τους εργαζόμενους του κλάδου να βγάλουν συμπεράσματα και να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της πρώην Καρυπίδης. Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζόμενων και την καταβολή των δεδουλευμένων.

Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 11:30 στο Market in

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους να επικοινωνήσουν με το σωματείο τους, να οργανωθούν σε αυτό για να αντιπαλέψουν ενάντια στους πλειστηριασμούς, την απληρωσιά την ανεργία για μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

                  ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio