Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την παράνομη, καταχρηστική και εκδικητική απόλυση συναδέλφου, μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  και εργαζόμενου στο κατάστημα THE MART μέσω τoυ δουλεμπορικού In group.

Πρόκειται για ένα  από τα μεγαλύτερα γραφεία ευρέσεως εργασίας – δουλεμπορικό.

Αυτό που ενόχλησε τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά και αυτές που συνεργάζεται, όπως είναι η ΤΗΕ MART του Σκλαβενίτη και η ΕΛΓΕΚΑ, στην οποία ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργαζόταν τα 2 τελευταία χρόνια  είναι ότι το μέλος της διοίκησης του κλαδικού σωματείου καλούσε τους συναδέλφους του να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους. Αγωνιζόταν ενάντια στις συνθήκες ομηρίας εκατοντάδων εργαζομένων, που μέσω της In group και κάθε τέτοιας εταιρείας  παρέχονταν ως φτηνό και ευέλικτο προσωπικό ή ως εποχιακό προσωπικό όπως τους χαρακτηρίζουν, με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας σε εργοδότες του κλάδου.  Στην πραγματικότητα αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μεγαλοεργοδοτών, οι οποίοι αξιοποιούν την ενοικιαζόμενη εργασία για να παρακάμψουν τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και για να βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος.

Η απόλυση του μέλους της διοίκησης του συλλόγου είναι αποτέλεσμα της γενικευμένης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και εργοδοσία για να περάσει η αντεργατική πολιτική που τσακίζει όσα δικαιώματα έχουν απομείνει.

      Δεν είναι τυχαίο ότι  η απόλυση του συνδικαλιστή συναδέλφου μας έγινε λίγες μέρες  πριν ψηφιστεί ο απεργοκτόνος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιδιώκουν να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμα της απεργίας και της όποιας μορφής  συλλογικής δράσης των εργαζομένων. Η ταξική πάλη δεν καταργείται με νόμους.

     Η εργοδοσία του κλάδου και οι σύγχρονοι δουλέμποροι θα πάρουν την απάντηση τους από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε κάθε τους βήμα. Δεν τους φοβόμαστε,  δεν θα περάσει η τρομοκρατία τους.

     Αυτό που φοβούνται  μεγαλοεργοδοσία, αστικές κυβερνήσεις και το κεφάλαιο  δεν θα το αποφύγουν, οι εργαζόμενοι  θα σπάσουν το φράγμα της τρομοκρατίας και θα πάρουν αυτό που τους ανήκει, θα γίνουν αφέντες στον πλούτο που παράγουν.

     Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνει κάλεσμα στους χιλιάδες εργαζόμενους ιδιαίτερα στους νέους ηλικιακά που εργάζονται μέσω τέτοιων εταιρειών όπως η IN GROUP να έρθουν σε επαφή με το σωματείο τους, να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά για σταθερή δουλειά με δικαιώματα μαζί με τους υπόλοιπους εμποροϋπαλλήλους. Να μην περάσει ο διαχωρισμός μεταξύ μας, από κοινού να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς και γενικότερα από την εφαρμογή την αντεργατικής πολιτικής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio