ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Φτάνει πια με την αυθαιρεσία της εργοδοτικής πλειοψηφίας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η εργοδοτική πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ, «αποφάσισε και διέταξε» τον αποκλεισμό των δύο μεγαλύτερων σωματείων του νησιού που ΤΥΓΧΑΝΕΙ (!!) να είναι στη δύναμη του ΠΑΜΕ (Ιδιωτικοί Υπάλληλοι και Ξενοδοχοϋπάλληλοι) από τις εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7/3/2018!

Για τους μεν Ιδιωτικούς Υπαλλήλους, αναγνωρίζουν τους αντιπροσώπους του μέχρι τις 19/2/2018 – μιας και σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, όφειλαν να έχουν εκλέξει νέους αντιπροσώπους μέχρι τότε! Επειδή όμως δεν είναι αδαείς αλλά απλά ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ, γνωρίζουν καλά ότι, με βάση το νόμο για τις αρχαιρεσίες των σωματείων, έως τις 19/2/2018 έπρεπε να πραγματοποιηθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου. Η συγκεκριμένη ημερομηνία (για την ακρίβεια, η 18/2/2018) ΟΡΙΣΤΗΚΕ από το ΔΣ των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ως τέτοια, στη συνεδρίαση της 5/2/2018, όπου ΡΗΤΑ αναφερόταν ότι «ελλείψη απαρτίας η 2η ΓΣ προσδιορίζεται για τις 25/2/2018 και αν συμβεί το ίδιο, η 3η και τελευταία ΓΣ ορίζεται για τις 4/3/2018».  Την ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2018, στις 6.00 μμ στο ΕΚΚ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ αυτή η Γενική Συνέλευση του σωματείου, όπου καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετέχουν μαζικά.

Για δε τους Ξενοδοχοϋπαλλήλους, ενώ η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ ΔΕΝ έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση για να προσβάλλει τη διαδικασία των εκλογών που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη 2017 (και πώς άλλωστε να το έκανε αφού έγινε σύμφωνα με το νόμο που διέπει τις αρχαιρεσίες των σωματείων, παρουσία δικηγόρων που επέβλεπαν, έλεγχαν και επικύρωσαν αυτή τη διαδικασία από την αρχή έως το τέλος), θυμήθηκε ότι ΔΕΝ τους αναγνωρίζει! Έτσι! Γιατί το θυμήθηκε! Ό,τι του θυμηθεί του Λωλοστεφανή!!!

Θα ήταν αστεία πράγματα όλα αυτά ΑΝ αποτελούσαν μεμονωμένα γεγονότα. ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, γι’ αυτό είναι επικίνδυνα για τους εργαζόμενους όλων των κλάδων! Τα ίδια κάνουν οι άνθρωποι της εργοδοσίας στο εργατικό κίνημα παντού. Τα παραδείγματα πολλά. Στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας (που προσέλαβε άνδρες ιδιωτικής ασφάλειας/security ώστε να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος όχι στο εργατικό κέντρο. Στο Ε.Κ. Κοζάνης, μετά από 10 μήνες απόλυτου εκφυλισμού του εργατικού κινήματος, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν επιπλέον 34 αντιπροσώπους από διάφορα σωματεία και να εμφανίσουν πάνω από 35% νόθους αντιπροσώπους (διπλοψηφίες, εκλογές στα χαρτιά, ανύπαρκτοι ψηφίσαντες, επιστολική ψήφος κ.λπ.) Μέλη της πλειοψηφίας της Διοίκησης του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέα Ιωνίας, αρνήθηκαν να σφραγίσουν το μητρώο μελών που ενέκρινε το ΔΣ και αποχώρησαν από την συνεδρίαση παίρνοντας μαζί τους την σφραγίδα και το βιβλίο πρακτικών του Σωματείου παράλληλα, εμφάνισαν πλαστό μητρώο μελών στην δικαστικό αντιπρόσωπο. Στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, απάντηση στο όργιο νοθείας και εκφυλισμού που επέβαλε για χρόνια η πλειοψηφία της Διοίκηση και ήθελε να συνεχίσει, έδωσαν τον Δεκέμβρη 2017 οι εργαζόμενοι, περιφρουρώντας τις διαδικασίες του Συνεδρίου τους. Στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου καταγγέλθηκε το όργιο νοθείας που συντελέστηκε με ευθύνη του προεδρείου στο Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού έγιναν εκλογές με μητρώο ουρανοκατέβατο, που άλλαζε 5 φορές κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, χωρίς να ξέρει η ίδια η εφορευτική επιτροπή πόσα μέλη έχει. Ψήφισαν εργοδότες του κλάδου, κομμωτές, πλακατζήδες και ό, τι άλλο περνούσε απ έξω, ενώ από τους εργαζόμενους που δεν “έλεγχε” η πλειοψηφία ζητούσαν να πληρώσουν 60 ευρώ για να ψηφίσουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ο εκφυλισμός που επικρατεί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας με ευθύνη των δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία στο ΔΣ του, πρέπει να σταματήσει με τη δύναμη της παρέμβασης των εργαζομένων όλων των κλάδων.

Καλούμε τα Σωματεία που είναι στη δύναμη του ΕΚΚ, κάθε τίμιο συνδικαλιστή άσχετα με το αν συμφωνεί ή όχι με το ΠΑΜΕ και το πλαίσιό του, να πάρει θέση απέναντι στο νέο βήμα κατρακύλας που κάνει η πλειοψηφία της Διοίκησης του ΕΚΚ και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ:

  • ΟΛΕΣ οι διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΕΚΚ να γίνουν με τους ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένους αντιπροσώπους, χωρίς αποκλεισμούς και άλλα τερτίπια.
  • ΟΛΕΣ οι Διοικήσεις των Σωματείων που είναι στη δύναμη του ΕΚΚ να έχουν πριν τη διεξαγωγή της ΓΣ τον κατάλογο των αντιπροσώπων που αποτελούν το Σώμα της ΓΣ.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του νησιού σε ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ και ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ.

 Τα παιχνίδια του εργοδοτικού συνδικαλισμού, ΔΕΝ αφορούν κάποιες «παραταξιακές» ή «κομματικές» αντιπαραθέσεις όπως πολύ έντεχνα θέλει να παρουσιάσει η εργοδοσία αξιοποιώντας τα τσιράκια της στα διάφορα πόστα.

Αφορούν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, των οποίων τα δικαιώματα και οι απαιτήσεις πρέπει να φτάσουν πιο κάτω και από τον πάτο, προκειμένου να θησαυρίζουν οι λίγοι, ανενόχλητοι, με σιγή νεκροταφείου να βασιλεύει παντού.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη σε όλο αυτόν το μηχανισμό των εργατοπατέρων που δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις μας, αποτελούν το δεξί χέρι των αφεντικών. Είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις με σκοπό και στόχο να κρατούν το συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο και χειραγωγημένο από την κυβέρνηση και την εργοδοσία. Νωπή είναι η άθλια στάση τους. Όχι απλά δεν κούνησαν το μικρό τους δαχτυλάκι ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα και στο χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, αλλά λύσσαξαν απέναντι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις που κήρυξαν απεργία. Αποτελούν την πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές μας.

Οι εξελίξεις αυτές να γίνουν κριτήριο για κάθε τίμιο εργάτη και εργάτρια, για κάθε τίμιο συνδικαλιστή που αγωνιά για την πορεία του κινήματος και για το πώς θα ορθωθούν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και εργοδοσίας, για το πώς η εργατική τάξη θα περάσει στην αντεπίθεση, διεκδικώντας την ολόπλευρη κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio