ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/4/2018 τριμερή συνάντηση έπειτα από καταγγελία του Σωματείου μας, με εκπρόσωπο της επιχείρησης super market Εμπορικό Κέντρο Κοκκύλια ΕΠΕ, συνεργάτη των ΑΒ, παρουσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

            Στην καταγγελία του Σωματείου μας για την καταστρατήγηση του νομοθετημένου ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων, η επιχείρηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει γραπτά, διατεινόμενη ότι κάθε βράδυ τηρεί αυστηρά το ωράριο, δηλαδή είναι 9 το βράδυ κλειστή, ερχόμενη σε ευθεία αντιπαράθεση με την καθημερινή πραγματικότητα σε μια προσπάθεια να βαφτίσει τη νύχτα μέρα, παρότι προσκομίστηκαν και αποδεικτικά στοιχεία που διαψεύδουν τον ισχυρισμό αυτό.

            Εν αναμονή της απόφασης του ελεγκτικού μηχανισμού, κάνουμε ξεκάθαρο για άλλη μια φορά ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τα ωράριά μας, να παίζει με τη ζωή μας, για να βγάζει όλο και περισσότερα κέρδη στον ιδρώτα μας, ενώ εμείς βγάζουμε όλο και περισσότερα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το είδος της εργασίας μας.

            Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων δεν είναι λάστιχο που ο κάθε εργοδότης διαλέγει πως και πόσο θα ξεντώσει!

Ρυθμίζεται από συγκεκριμένα νομικά πλαίσια που κατακτήθηκαν μετά από σκληρούς αγώνες των εργατοϋπαλλήλων και δεν θα το θυσιάσουμε στο βωμό των κερδών των πολυεθνικών!

            Προειδοποιούμε την εργοδοσία όλων των μονοπωλιακών ομίλων Super Market ότι δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί αν συνεχίσουν να αυθαιρετούν σε βάρος των δικαιωμάτων μας, σε βάρος της ίδιας μας της ζωής. Πληρώσαμε την κρίση τους, δε θα πληρώσουμε και τα κέρδη τους!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες!

Ελάτε σε επαφή με το σωματείο!

Η τρομοκρατία και οι απειλές στους χώρους δουλειάς υπάρχουν όσο εμείς το επιτρέπουμε!

Δε χρωστάμε σε κανέναν, αντιθέτως μας χρωστάνε τα πάντα, γιατί με τη δικό μας ιδρώτα, το δικό μας τσακισμένο κορμί γεμίζουν τα ράφια και οι αποθήκες τους με προϊόντα και τα ταμεία τους με ζεστό χρήμα!

Μαζικοποιούμε τις γραμμές του σωματείου, διεκδικούμε τα δικαιώματά μας!

Πάρε κι εσύ θέση στον αγώνα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio