Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

10.30ΠΜ ΣΤΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

(προσυγκέντρωση του σωματείου μας 9.30πμ στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας)

Συναδέλφισσα, συνάδελφε, άνεργε του κλάδου,

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, σε καλεί την 1η Μάη να ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ και μαζί με τους συναδέλφους σου, την οικογένειά σου, να βρεθείς στην απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το σωματείο μας μαζί με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής μας. Σε αυτή την απεργιακή μάχη να ακουστεί η αγωνία σου :

  • Για το γεγονός ότι αναγκάζεσαι να δουλεύεις 7 μέρες την εβδομάδα, με διευρυμένα ωράρια, στο φόρτο της δουλειάς να μην έχεις κουράγιο να δεις την οικογένειά σου, με Λευκές Νύχτες … γιατί είναι «μαύρες μέρες» και φοβάσαι να αντιδράσεις γιατί όπως σου λέει η εργοδοσία «θα χάσεις τη δουλειά σου, ουρά περιμένουν».
  • Για το γεγονός ότι η ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου τσακίζουν κόκκαλα.
  • Για το γεγονός ότι στο τέλος του μισθού, σου μένει ακόμα πολύς μήνας.
  • Για το γεγονός ότι πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην αυλή μας.

Μην μένεις μόνος σου! Μην παραιτείσαι από τα δικαιώματά σου! Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα των εργαζομένων και την πάλη μας! Η μάχη της Πρωτομαγιάς, ώστε να είναι μια επιτυχημένη απεργία και μια δυναμική συγκέντρωση, μπορεί να δυναμώσει τον αγώνα μας για:

  • Κλαδική σύμβαση εργασίας στο Εμπόριο με αυξήσεις στους μισθούς μας, κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους,.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.

Οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου, που είναι τα μονοπώλια ελληνικά και ξένα, μαζί με τους μεγαλο-επιχειρηματίες της περιοχής, με το πολιτικό προσωπικό τους, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ θέλουν να ρίξουν μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια τελευταία, για να αναδειχθούν οι «καλοί» εργοδότες του κλάδου είτε με ευρωπαϊκά βραβεία, είτε με εγκώμια εντός συνόρων. Ταυτόχρονα ο Υπουργός εργασίας με την ΕΣΕΕ μιλούν για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των κλαδικών συμβάσεων, για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας. Όλα αυτά βέβαια στο δρόμο για την «έξοδο από τα μνημόνια», δηλαδή της ολοκλήρωσης της 4ης αξιολόγησης.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου όμως έχουν πικρή γεύση στην καθημερινότητα τους για το τι σημαίνουν όλα αυτά. Τα βραβεία «καλού εργοδότη» προϋποθέτουν στο Lidl την εντατικοποίηση, συνολικά στα Σ/Μ ένας εργαζόμενος για πολλά πόστα, τσάκισμα της υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα των γυναικών, τετράωρα και εξάωρα, συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η ανάπτυξη αυτών των «καλών εργοδοτών» που θέλουν να παρουσιάζονται μάλλον ως «ευεργέτες» μας φαίνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΣΕ ποια θα είναι. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στην μεταμνημονιακή εποχή «Μία κλαδική σύμβαση δεν σημαίνει αυτόματα και αύξηση των μισθών, ούτε η επεκτασιμότητα δημιουργεί προβλήματα στον κλάδο του εμπορίου. Σε πολλούς, μάλιστα, κλάδους της αγοράς, μία κλαδική σύμβαση δεν επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα»  και συνεχίζει απαιτώντας πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία «σε  ρεαλιστικά επίπεδα»!!!

Δηλαδή αφού η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ άνοιξε το δρόμο για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου με όλα τα αντεργατικά μέτρα που πήρε τα τελευταία χρόνια, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αβάντα με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τις εργοδοσίας, γι’ αυτό άλλωστε δεν την πειράζει να επιβάλλονται και κάποια πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία. Κατά τ’ άλλα η εντατικοποίηση, οι άθλιοι μισθοί, τα σμπαραλιασμένα ωράρια, η δουλειά τις Κυριακές και τις Αργίες και οι αξιολογήσεις, οι επιπλήξεις που οδηγούν σε απόλυση, οι μεταθέσεις από κατάστημα σε κατάστημα να αποτελούν μόνιμο εργαλείο των εργοδοτών που τις επιβάλλουν ακόμα και με εσωτερικό κανονισμό. Με αυτό το κλίμα τρομοκρατίας επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου μέσα στα καταστήματα.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ

ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ.

Αυτήν την ενιαία επίθεση στα δικαιώματα μας από κυβέρνηση, Ε.Ε., εργοδοσία, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ενιαία και οργανωμένα. Να μην μείνει κανένας μόνος του στο χώρο δουλειάς, στην αντιμετώπιση ενός κόκκινου δανείου, μιας διακοπής ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής. Αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση μας, η συλλογική μας δράση, η αλληλεγγύη μας μέσα από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.

Την ίδια στιγμή χρειάζεται η οργάνωση αυτή στους χώρους δουλειάς να πετάξει απέξω αυτές τις δυνάμεις που παίζουν υπονομευτικό ρόλο. Που εμφανίζονται ως σωματεία-σφραγίδα για να εκλέξουν αντιπροσώπους που θα στηρίξουν την πολιτική της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης μέσα στους χώρους δουλειάς και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Τα ίδια μονοπώλια, οι ίδιες Κυβερνήσεις που διαμορφώνουν αυτή τη ζωή για μας, είναι που υπερασπίζονται τα μέτωπα των ιμπεριαλιστών στη γειτονιά μας. Είναι και το ελληνικό κεφάλαιο, μέσα στα άλλα, που έχει όφελος από την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ γιατί ελέγχει μεγάλο κομμάτι αυτής της αγοράς (καύσιμα, εμπόριο κα). Είναι το ελληνικό κεφάλαιο που προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του με την ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που παίρνει ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτοί μας μπλέκουν όλο και πιο πολύ στον καυγά για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Αυτοί κάνουν τη χώρα μας ένα τεράστιο πεδίο βολής, γεμάτη με αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις. Δεν θα διστάσουν να μας μπλέξουν σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ – ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio