ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ !

10:30 π.μ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΝΑΥΠΛΙΟ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η 1η Μάη είναι Απεργία!         

Είναι η μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Βαδίζουμε τον ίδιο δρόμο που χαράχτηκε από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, από τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, 8ωρο, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και προσφυγιά. Συνεχίζουμε τον ταξικό αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών. Αγωνιζόμαστε για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών μας, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υπηρετεί κατά γράμμα τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από τη «δίκαιη ανάπτυξη» που μας τάζουν! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και στο μοίρασμα ψευτοεπιδομάτων από την άλλη.  Άλλωστε η «ανάπτυξη» στο εμπόριο κατάργησε την Κυριακάτικη Αργία, την απελευθέρωση των απολύσεων, νομιμοποίησε την  απόλυση εγκύων.

Η 1η Μάη του 2018 βρίσκει τους εργαζόμενους στη χώρα μας μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Η κυβέρνηση που έδωσε «γη και ύδωρ» στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ με την επέκταση των στρατιωτικών διευκολύνσεων, έχει συμβάλει σε κάθε πολεμική ενέργεια ενάντια σε άλλους λαούς και στην όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης στην περιοχή. Έχει ευθύνες για τα αθώα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων και επεμβάσεων. Προστατεύει τα συμφέροντά των επιχειρηματικών ομίλων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας εμπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Μέσα σε μόλις 2 χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις. Απαιτείται επαγρύπνηση καθώς δε θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων. Σηκώνουμε τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  • Καταδικάζουμε την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που οργανώθηκε από φοιτητικούς και μαθητικούς συλλόγους ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία.  Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απαιτούμε την αθώωση των δύο άδικα κατηγορούμενων.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!

ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ! ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio