Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΑΚΗ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά της εργοδοσίας «ΠΛΑΤΑΚΗΣ», στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενάντια στην εργαζόμενη και μέλος της Διοίκησης της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που διεκδίκησε τα αυτονόητα, ωράριο, υπερωρίες κι επιδόματα.

Η επίθεση αυτή, σε βάρος της εργαζόμενης συνδικαλίστριας, αλλά και άλλων συναδέλφων που την υπερασπίστηκαν, εντάσσεται στο συνολικότερο πλαίσιο τρομοκρατίας που εφαρμόζουν οι εργοδότες, ξεχωρίζει όμως γιατί για πρώτη φορά γίνεται  χρήση όπλου! Η εργοδοσία, προκειμένου να υπερασπιστεί τα κέρδη της δε διστάζει να χρησιμοποιήσει όπλο, περνάει ένα βήμα παραπέρα δηλαδή στην εργοδοτική τρομοκρατία προκειμένου να αντιμετωπίσει την  «απειλή» από εργαζόμενους που διεκδικούν τα νόμιμα.

 Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς κυρίως με την απειλή της απόλυσης, έχει καταντήσει καθημερινό φαινόμενο, βλέπουμε όμως να γίνεται όλο και πιο βίαιη η κατάσταση, χρησιμοποιούν ακόμα και όπλα  για να επιβάλλουν την « τάξη» στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, ίσα-ίσα, τέτοιες πρακτικές  βοηθούν ώστε να βγάλουν πιο εύκολα το συμπέρασμα, για το πόσο αδίστακτη μπορεί να γίνει η εργοδοσία και πως πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι προετοιμασμένοι, αλλά και ότι εργοδότες και εργαζόμενοι δεν είχαν ποτέ τα ίδια συμφέροντα. Βρίσκονταν σε μία διαρκή πάλη.

Δεν είναι δυνατόν την ίδια στιγμή που η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, που μας ζητούν να δουλεύουμε όποτε θέλει η εργοδοσία και όσο θέλει, που μας ζητούν να αφιερώσουμε ακόμα και την ημέρα ανάπαυσής μας την Κυριακή, την ίδια ώρα που μισθοί και επιδόματα έχουν κατακρεουργηθεί, προκειμένου τα κέρδη των επιχειρήσεων να αυξηθούν,  οι εργαζόμενοι του κλάδου να δίνουν μάχη για να  τηρείται το ωράριο, να πληρωθούν τις παραπάνω ώρες που δούλεψαν, τα επιδόματα που δικαιούνται.

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε το παραπάνω γεγονός. Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να παίρνουν μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους κι από το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να μην επιτρέψουμε τέτοια περιστατικά σε κανένα χώρο δουλειάς. Θα μας βρουν μπροστά τους!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΗ.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio