Σωματεία στο εμπόριο ζητούν άμεση συνεδρίαση των οργάνων της ΟΙΥΕ, για αποπομπή και καθαίρεση του προέδρου της ΟΙΥΕ

Να συνεδριάσουν άμεσα τα συνδικαλιστικά όργανα της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) με θέμα την αποπομπή και καθαίρεση του Δ. Καραγεωργόπουλου ζητούν Σωματεία στον κλάδο του εμπορίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων.

Θυμίζουμε ότι ο Δ. Καραγεωργόπουλος, πρόεδρος της ΟΙΥΕ και εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου και δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ, είναι παράλληλα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας.

Αίτημα για να αποπεμφθεί τόσο από τη ΓΣΕΕ όσο και από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετέχει, κατέθεσεη ΔΑΣ στη ΓΣΕΕ.  Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

«Οι ευθύνες των Διοικήσεων τόσο της ΓΣΕΕ όσο και της ΟΙΥΕ είναι μεγάλες. Το γεγονός πως ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΟΙΥΕ είναι ο ίδιος εργοδότης, αποτελεί αίσχος για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα» σημειώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

«Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, να καταδικάσει και να σταθεί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές» τονίζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος».

«Υπάρχουν όργανα και ενώσεις που μπορεί να εκλεγεί ο κύριος Καραγεωργόπουλος, όχι όμως στα εργατικά συνδικάτα. Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν άνθρωποι της εργοδοσίας, που και αποδεδειγμένα ανήκουν σε αυτή!» σημειώνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

«Μόνο οι εργαζόμενοι, με τη μαζικοποίηση των σωματείων, με τη συμμετοχή τους σε κάθε μικρό ή μεγάλο αγώνα, σε κάθε δραστηριότητα του ταξικού κινήματος, με την ανάδειξη συναδέλφων αγωνιστών στα συνδικαλιστικά όργανα μπορούν να εξασφαλίσουν την ταξική γραμμή των σωματείων, την αδιάλλακτη στάση τους με βάση το αίτημα για δουλειά και ζωή σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες» επισημαίνει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα ζητούν ακόμη: Το Κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ένωση», το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας – Πέλλας,η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.

 

 

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio