Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας: Σύσκεψη γνωριμίας νέων μελών

Καλωσορίζουμε τους δεκάδες συναδέλφους που έκαναν το βήμα και έγιναν μέλη στο σωματείο μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την εργατική τάξη και το κίνημά της.

Η οργανωμένη ζωή μέσα στο σωματείο τώρα ξεκινάει. Η πάλη από κοινού των εργαζομένων σε κάθε επιχείρηση είναι αυτό που μας κάνει πιο δυνατούς, να έχουμε δεκάδες μέλη από κάθε χώρο δουλειάς. Συμμετέχουμε στη σύσκεψη γνωριμίας νέων μελών που διοργανώνει το σωματείο μας την Παρασκευή 6 Ιουλίου, 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών.  

Στη σύσκεψή συζητάμε τα προβλήματά μας, ανταλλάσσουμε εμπειρία από χώρους δουλειάς, γιατί τα προβλήματά μας αφορούν και τον διπλανό μας στη δουλειά και στην διπλανή επιχείρηση. Ανταλλάσσουμε απόψεις, ακόμα και αν έχουμε διαφωνίες, για το πώς θα γίνουμε ποιο πολλοί, πως θα αναπτύξουμε ταξικούς συναδελφικούς δεσμούς μεταξύ μας. Μας ενώνει ένα πράγμα: από ό,τι πόστο και αν εργαζόμαστε, ΕΜΕΙΣ παράγουμε τεράστιο πλούτο για τις επιχειρήσεις και λαμβάνουμε ψίχουλα για μισθό, αλλού λιγότερα αλλού περισσότερα, πάντα όμως κάτω από τις ανάγκες και μας και συγκριτικά με το τι παράγουμε.

Συζητάμε για το πώς πρέπει να δράσουμε, σε ποια κατεύθυνση απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που δεχόμαστε από εργοδότες, τις οργανώσεις τους,  την κυβέρνηση, την ΕΕ. Κάνουμε προτάσεις με θάρρος και χωρίς ντροπή για το πώς θα δυναμώσει το Σωματείο ακόμα περισσότερο, πως δηλαδή θα δυναμώσει η οργανωμένη απάντηση των εργαζομένων ανά επιχείρηση και συνολικότερα.

Ανάμεσα στους «καυγάδες» και τις διαφωνίες τους για το ποιο κομμάτι του κεφαλαίου θα επικρατήσει εντός και εκτός Ελλάδος, για τα δάνειά τους, τα χρέη τους και τις διαπραγματεύσεις τους,  εμείς φτιάχνουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης, προτάσσουμε τις δικές ανάγκες. Οι διαφωνίες τους δεν μας αφορούν γιατί πολύ απλά δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Υποστηρίζοντας είτε τους μεν είτε τους δε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα δεκανίκια τους μέσα στα σωματεία και στο κίνημα, μόνο χαμένοι βγήκαμε.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων.

Ενώνουμε το δίκιο μας και τις φωνές μας για μια καλύτερη ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας, την διεκδικούμε, παλεύουμε για αυτή. Είναι ιδιαίτερα θετικό για όλους μας να δυναμώνει το σωματείο. Μαζί του θα δυναμώνουμε και εμείς. Δίνουμε άλλη προοπτική, άλλη δυναμική σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κινητοποίηση, σε κάθε απεργία.

 Μαζί με αυτό πρέπει να δυναμώνει και η απάντηση για το τι εργατικό κίνημα θέλουμε οι εργαζόμενοι σήμερα: κίνημα δεκανίκι ων εργοδοτών, υποχείριο των κυβερνήσεων τους ή κίνημα μαζικό, γερό, ταξικό, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε γωνιά της γης όπου υπάρχει εργαζόμενους που θα διεκδικεί με βάση τις ανάγκες που έχουμε σήμερα.

Είναι σημαντικό αυτό το πρώτο βήμα γιατί κατανοούμε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ότι είναι κοινή η επίθεση που δεχόμαστε, ότι είναι κοινά τα αίτια, τα κίνητρα των εργοδοτών. Κατανοούμε όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ότι ενιαία και εμείς πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Όσο δυναμώνει αυτός ο συλλογικός αγώνας, με αυτό το περιεχόμενο, τόσο περισσότερο θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Στην αρχή κάτι «μικρό» (διάλειμμα, συνθήκες Υγιεινής & ασφάλειας), που όμως σε πολλούς χώρους δεν υπάρχει, αργότερα διεκδικήσεις και στόχους πάλης, συλλογικές συμβάσεις εργασίας που στο επίκεντρό τους θα έχουν τις πραγματικές ανάγκες που έχουμε οι εργαζόμενοι για μια καλύτερη ζωή, ζωή που να αντιστοιχεί στα επιτεύγματα του αιώνα μας και όχι του Μεσαίωνα.

Αυτές τις σκέψεις και τους προβληματισμούς καλούμε κάθε συνάδελφο, που τώρα έκανε ο βήμα της οργάνωσης στο Σωματείο, να μοιραστούμε από κοινού και να συζητήσουμε. Να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση, που να είναι καρφί στο μάτι της εργοδοσίας. Δράση που θα στοχεύει πάντα στο πως οι εργαζόμενοι θα βελτιώσουμε τους όρους εργασίας μας, τις ίδιες μας τις ζωές.

Έλα να συζητήσουμε, να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο αποτελεσματικοί!

Παρασκευή 6 Ιουλίου, 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγίας Φιλοθέης 5Β, πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio