ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)10:00π.μ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες

Εμείς οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο βιώνουμε καθημερινά την αύξηση της έντασης της εκμετάλλευσης με όλες τις μορφές των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την επέκταση της εργάσιμης ημέρας, τη μερική απασχόληση, απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό, επιπλήξεις και απειλές, την δουλειά τις Κυριακές και όλα αυτά συνδυασμένα με άθλιους μισθούς που ξεκινάνε από 180-200 ευρώ.

Η σχεδιασμένη και νομοθετημένη από όλες τις κυβερνήσεις, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατάργηση της Κυριακής αργίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, τα σημάδια της εξάντλησης θα αποτυπώνονται πάνω στην υγεία μας.

Υπάρχει πλέον συλλογική πείρα και εμπειρία στον κλάδο ότι η ¨ανάπτυξη¨ των κερδών του εμπορικού κεφαλαίου κυριολεκτικά ανέτρεψε την καθημερινότητα μας, η ¨ανάπτυξη¨ κτύπησε στην καρδιά τη ζωή μας απαγορεύοντάς μας πλέον το αυτονόητο δικαίωμα στην προσωπική, κοινωνική, οικογενειακή ζωή και τον ελεύθερο χρόνο. Ιδιαίτερα η εμποροϋπάλληλος μητέρα δεν ¨δικαιούται¨  ελεύθερο χρόνο για να τον αφιερώσει στο μεγάλωμα των παιδιών της,  και το δικαίωμα μας στην ξεκούραση πλασάρεται ως παροχή του εργοδότη ανάλογα με τα κέφια του.

Δεν ξεγελιόμαστε από κάποιες αποφάσεις κάποιων επιχειρηματικών ομίλων που δεν ανοίγουν τα καταστήματα τους τις Κυριακές προς το παρόν, για λόγους ανταγωνισμού και όχι για τα εργατικά συμφέροντα.

Δεν ξεγελιόμαστε από τα αποπροσανατολιστικά ιδεολογήματα της εργοδοσίας που μας θέλει αφοπλισμένους και μακριά από την οργανωμένη πάλη με τα σωματεία μας. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δηλαδή η εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και 68 ωρών είναι εντολή του κεφαλαίου και εξυπηρετεί ένα στρατηγικής σημασίας ζήτημα για το κεφάλαιο, την πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας εμπορίου και υπηρεσιών,  ώστε το κεφάλαιο να έχει λυμένα τα χέρια του για τη χρήση της εργατικής δύναμης ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσα στο 24ωρο.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
  • Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
  • Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
  • Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Έναν χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεικές οικογένειες.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio