ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ: Απεργία στις 15 Ιούλη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι διαχρονική επιδίωξη της μεγαλοεργοδοσίας στον κλάδο του εμπορίου και όχι μόνο, που εδώ και χρόνια απαιτεί την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, τη λειτουργία της αγοράς 24 ώρες το 24ωρο.

Η κατάργηση της δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους άλλα  το σύνολο των εργαζομένων, τους αυτοαπασχολούμενους. Ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της κυριακάτικης προσαύξησης, θέτει υπό αμφισβήτηση την 5ήμερη εργασία.

Τα μεγάλα αφεντικά προστάζουν και αμέσως το πολιτικό τους προσωπικό τόσο σε κεντρικό επίπεδο (όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) όσο και σε τοπικό, τρέχουν να υλοποιήσουν τις εντολές τους με στόχο την αύξηση της κερδοφορίας τους, με στόχο την «ανάπτυξή» τους.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία τους, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, προγράμματα που προσφέρουν τσάμπα δουλειά στα αφεντικά. Φυσικά δεν αυξήθηκε ούτε ο τζίρος των καταστημάτων αφού πελάτες είμαστε όλοι εμείς  οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας. Όλα για τα κέρδη των μεγάλων αφεντικών!

Στη ΡΟΔΟ χρησιμοποιούν τον τουρισμό ως πρόσχημα, ότι τα μαγαζιά πρέπει να είναι διαρκώς ανοικτά για να ψωνίζουν οι τουρίστες κι έτσι θα επωφεληθούμε όλοι. Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει άλλη μία απόφαση της Περιφερειακής Αρχής  στο ζήτημα της περαιτέρω ελαστικοποίησης των ωραρίων, της αύξησης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Για άλλη μία φορά η Περιφερειακή Αρχή έβγαλε απόφαση  με την οποία θεσμοθετεί και στην ΡΟΔΟ την κατάργηση της αργίας της Κυριακής από τον Μάη μέχρι και το Νοέμβριο  και ορίζει τα ωράρια λειτουργίας για την περίοδο αυτή από τις 8:30 μέχρι στις 24:00!!!

 Η Κυριακή, όπως έχει καθιερωθεί μέσα από αγώνες, είναι μέρα ξεχωριστή σε σχέση με όλες τις άλλες, κάτι που πρέπει να διαφυλάξουμε για να μην υποβαθμιστεί και άλλο η ζωή μας.

                                   ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

                             ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

      Οργανωμένα, με αποφασιστικότητα, με ταξική οργή ενάντια στα παράσιτα που ζουν και ευημερούν κυριολεκτικά από το δικό μας αίμα, δίνουμε την απεργιακή  μάχη  για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, κρίκος σε μία αλυσίδα συνδυασμένων αιτημάτων για τον εργάσιμο χρόνο και τον εργασιακό μας βίο.

Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο να δυναμώσουν και να οργανώσουν τις εστίες αγώνα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη, μαζί με το κλαδικό τους σωματείο, δυναμώνουμε τη συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, τον κοινό αγώνα με πολλούς κλάδους εργαζομένων που η πλήρης απελευθέρωση της Κυριακής αργίας θα τους επηρεάσει άμεσα.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά.                   

-Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

-Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.

  -Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

  -Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

 -Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλειμμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

                        ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

     ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ

                                          ΚΥΡΙΑΚΗ 11.00 ΠΜ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio