ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: Για την εξόρμηση του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Λευκίμμη την Τετάρτη 11 Ιούλη

Την Τετάρτη 11 Ιούλη, πραγματοποιήθηκε πλατιά εξόρμηση από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην Λευκίμμη. Η εξόρμηση περιελάμβανε συζήτηση με εργαζόμενους και τον συγκεντρωμένο κόσμο ενώ μοιράστηκε και ενημερωτικό υλικό.

Η εξόρμηση ξεκίνησε από τα τρία καταστήματα σούπερ μάρκετ της περιοχής (Δήμητρα, Diellas, Lidl). Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον συγκεντρωμένο κόσμο για την κοινή αιτία όλων των προβλημάτων των εργαζόμενων, του λαού μας, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, που δεν είναι άλλη από την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων αφεντικών, την «ανάπτυξή» τους. Έγινε ξεκάθαρο ότι για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αντιμετωπίσουν όλα τα επιμέρους προβλήματα, όπως το πρόβλημα των σκουπιδιών, της καταστολής και της τρομοκρατίας μέσα και έξω από τους εργασιακούς χώρους (από ΜΑΤ και αφεντικά), της απλωσιάς, των ωραρίων λάστιχο, της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας κ.ά.,  χρειάζεται αγώνας που θα χτυπά την παραπάνω αιτία που τα γεννά. Τονίστηκε ότι όσο οι εργαζόμενοι υιοθετούν «λύσεις» που προωθούν «επιτελεία», που δεν αντιμετωπίζουν την ρίζα του κακού αλλά μόνο κάποια από τα συμπτώματά της ξεκομμένα από αυτήν και λογικές τύπου «έξω τα συνδικάτα, έξω τα σωματεία», «λύσεις» δηλαδή για τους εργαζόμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, χωρίς την οργανωμένη έκφραση και δράση τους και χωρίς αυτές οι «λύσεις» να περιλαμβάνουν τις ανάγκες τους,  τότε οι «λύσεις» αυτές θα οδηγούν σε χειροτέρευση της κατάστασης για τους πολλούς, θα εξυπηρετούν όμως τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

Η εξόρμηση συνεχίστηκε στις Αργυράδες, με συζήτηση με τους κατοίκους του χωριού.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για το ΣάβΒατο το βράδυ στις 21:30 έξω από το Καζίνο Κέρκυρας, για την στήριξη των εργαζόμενων που κατεβαίνουν σε στάση εργασίας, καθώς και την Κυριακή 15 Ιούλη στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 το πρωί στην πλ. Γεωργάκη για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio