ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ: Εργατικό δυστύχημα σε μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων κρέατος («Fargeco»)

Εργατικό δυστύχημα με θύμα έναν 32χρονο σημειώθηκε σε μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων κρέατος («Fargeco») στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηλείας  εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 32χρονου εργάτη, πατέρα δύο μικρών παιδιών, που έχασε τη ζωή του, το πρωί της Τετάρτης από αναθυμιάσεις, κατά τον καθαρισμό δεξαμενής λυμάτων, σε μονάδα επεξεργασίας υπολειμμάτων κρέατος (Fargeco) στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων Λεχαινών.

Το δυστύχημα που έγινε χτές το πρωί έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που βιώνουν οι συνάδελφοι κάθε μέρα στους χώρους δουλειάς, με ελλιπή μέτρα ασφάλειας και υγιεινής,με εντατικοποίηση της εργασίας και ωράριο λάστιχο.Κανείς δεν μπορεί να μιλά για ατύχημα ή για την κακιά στιγμή. Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα, στην πλειάδα άλλων που συμβαίνουν στους τόπους δουλειάς, στο κυνήγι του μέγιστου δυνατού κέρδους των επιχειρήσεων, που δεν λογαριάζει τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των εργαζομένων.Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι,οι  εργάτες, πληρώνουμε πολύ ακριβά την ανάπτυξη, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τις κερδοφορίας των λίγων.Με τη στήριξη και την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που βρίσκετε στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και κρατά υποστελεχωμένους τους κρατικούς μηχανισμούς ελέγχου, τόσο η λίστα των εργατικών ατυχημάτων και θανάτων θα μεγαλώνει.

Δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω μπροστά στην ανάγκη για το μεροκάματο από τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας της ζωής και της

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio