ΣΩΜΑΤEΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΜΟΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΕΘ

Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ!

 

       Μετά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί ανάπτυξης, τέλος των μνημονίων, νέας εποχής και άλλα φαιδρά, έρχεται σε μας ο λογαριασμός. Του ΕΝΦΙΑ, της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, της Εφορίας, της μείωσης μισθών, της αύξησης της μερικής απασχόλησης, της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, των εργασιακών σχέσεων λάστιχο.

        Πλέον γνωρίζουμε καλά ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν τους όρους που επιδιώκουν τα μεγάλα αφεντικά για να αυγατίζουν τα κέρδη τους. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, τα νομοθέτησαν, τα υπερασπίζονται και δεν πρόκειται να τα καταργήσουν.

        Αν ήθελαν να τα καταργήσουν “ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα”, μπορούσαν να υλοποιήσουν την πρόταση 500 και πλέον σωματείων (μεταξύ αυτών και το δικό μας), εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών για κατάργηση των μνημονίων, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Δεν θέλησαν γιατί υπακούν τυφλά σε ένα αφεντικό. Λέγεται κεφάλαιο!

        Στην αντίπερα όχθη είναι οι εργαζόμενοι που έχουν δικαίωμα να ζήσουν και να χαρούν τον πλούτο που παράγουν. Να παλέψουν για τη ζωή που τους αξίζει.

        Συνάδελφοι συσπειρωθείτε στο σωματείο σας. Απευθυνθείτε σε αυτό για κάθε ζήτημα που προκύπτει στο χώρο εργασίας σας. Ελάτε να κάνουμε το σωματείο μας μαζικό, δυνατό, να ανεβάσουμε τις διεκδικήσεις μας, να παλέψουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Να καλύψουμε τις απώλειες όλων των προηγούμενων ετών.

        Διεκδικούμε:

* Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμιά Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά.

* Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο

*Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου

* Επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αναπλήρωση των απωλειών

* Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ

* Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς

* Όχι στη φοροληστεία. Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

* Όχι στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.

* Κανένα hot spot στο νησί. Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών.

* Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που μειώνουν

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio