Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας: Απεργία 8 Νοεμβρη

Συνεδρίασε η Διοίκηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Ηλεία με θέμα τον έλεγχο της κατάστασης του Κλάδου και τον προγραμματισμό δράσης για το επόμενο διάστημα.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η κήρυξη 24ωρης απεργίας για τις 8 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018.

Καταγγέλλουμε ως απαράδεκτο τον νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση που στην ουσία καταργεί τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και απαιτούμε την κατάργηση του. Άμεση επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Καλούμε όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους  της Ηλείας να συσπειρωθούν γύρω από το Σωματείο μας, διεκδικώντας αυξήσεις για όλους και πλήρη δικαιώματα, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με τα ωράρια λάστιχο. Κανείς κάτω από 751 ευρώ. Κανείς χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ανεξάρτητα το χώρο εργασίας , την ειδικότητα, την εργασιακή σχέση.

Συνάδελφοι δεν πάει άλλο , τα παραμύθια περί δίκαιης ανάπτυξης και υγιούς επιχειρηματικότητας κουρελιάζονται από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε όλοι μας σε κάθε χώρο δουλειάς..

Σε δεκάδες μεγάλες αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Κλάδου δουλεύουμε κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, από ήλιο σε ήλιο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς παρόλα αυτά να μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Αυτή είναι η ανάπτυξη για την οποία μας έχουν πάρει τα αυτιά Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση. Μία ανάπτυξη που τσαλαπατάει τις ανάγκες μας, στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της εξασφάλισης της κερδοφορίας τους.Μία ανάπτυξη που χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των τσακισμένων δικαιωμάτων μας που αφήνουν πίσω τους οι 700 και πλέον μνημονιακοί νόμοι που ζουν και βασιλεύουν στην μεταμνημονιακή εποχή.

Καμιά αναμονή! Κανείς να μην τσιμπήσει το παραμύθι ότι έχουμε να περιμένουμε από την δήθεν δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται. Ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και ο αγώνας μέσα από το ταξικό μας Σωματείο για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του βιοτικού μας επιπέδου, συγκέντρωση δυνάμεων για την ανασύνταξη του κινήματος, για την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων.Βάζουμε μπροστά και παλεύουμε για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών και όχι αυτών των μονοπωλίων.

Όλοι οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι ενωμένοι σε μία γροθιά για την επιτυχία της απεργίας στις 8 ΝΟΕΜΒΡΗ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio