Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Άρτας: Ανακοίνωση για απεργία 14-11-2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ Ε.Κ.Α ΣΤΙΣ 10:30

ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Συνάδελφοι,

Στην ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε από κυβέρνηση και εργοδοσία, επιβάλλεται να απαντήσουμε προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των εμπορικών ομίλων.

Απαντάμε με απεργία στις 14 Νοέμβρη στο νέο κύκλο ψεμάτων και αυταπατών που έχει επιδοθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μιλάει για υποχρεωτικότητα και επέκταση των κλαδικών συμβάσεων ενώ στον κλάδο δεν υπάρχει καν κλαδική σύμβαση.

Απαντάμε με απεργία στις 14 Νοέμβρη στην κυβέρνηση για την απόρριψη στη Βουλή της πρότασης 530 συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Απαντάμε με απεργία στις 14 Νοέμβρη γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η κυβερνητική διαδικασία ¨διαβούλευσης¨ για τον κατώτερο μισθό.  Ήδη κατέθεσε στη Βουλή ρύθμιση για την έναρξη της συζήτησης με τους λεγόμενους κοινωνικούς εταίρους. Μιλάει για αύξηση 20-30 ευρώ μικτά το μήνα, ενώ με τη μείωση του αφορολόγητου ο κατώτερος μισθός θα χάσει τα διπλά. Στην πράξη βάζει σε εφαρμογή το νόμο Βρούτση(2013), πλέον νόμος ΒρούτσηΑχτσιόγλου, που προβλέπει ο κατώτερος μισθός να διαμορφώνεται με απόφαση της κυβέρνησης κάθε φορά, ανάλογα με τις αντοχές της οικονομίας και όχι με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εργαζομένων-εργοδοτών που αποτυπώνεται στην ΕΓΣΣΕ.

        Απαντάμε με απεργία στις 14 Νοέμβρη και στον εμπαιγμό της εργοδοσίας (δηλώσεις Κορκίδη, πρόεδρος ΕΣΕΕ), ότι ¨η αύξηση θα πρέπει να γίνει σταδιακά και σε διάστημα 3 ετών ώστε από 1/1/2022 ο κατώτατος μισθός να επανέλθει στα 751 ευρώ¨.

Δεν ανεχόμαστε πλέον την αντεργατική πολιτική και την κοροϊδίακυβέρνησηςεργοδοσίας.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπάλληλους.
Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!
Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.                            

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio