ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ICAP: Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία 14/11

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ,

10.30 πμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ, 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β.

14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι στην ICAP

Το τελευταίο διάστημα ακούμε τη προπαγάνδα της κυβέρνησης με το γνωστό παραμύθι της “δίκαιης ανάπτυξης” και της “κανονικότητας” που κάνει λόγο για μεταμνημονιακή εποχή, αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, καλλιεργώντας για άλλη μια φορά αυταπάτες στους εργαζόμενους ότι έρχονται καλύτερες μέρες, ότι οι ‘θυσίες’ τους έπιασαν τόπο, ότι θα επανέλθει η κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και στα δικαιώματα που χάσαμε τα χρόνια της κρίσης.

Εδώ στην ICAP γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το πόσο δίκαιη είναι η ανάπτυξη τους και τι σημαίνει “κανονικότητα”. Την ίδια ώρα που η ΙCAP όπου σταθεί κ όπου βρεθεί διαφημίζει τα κέρδη της και μας λέει ότι με την είσοδο των funds η αγορά θα ανέβει και οι δουλειές θα ανοίξουν, μας έχει να δουλεύουμε με μισθούς πείνας των 300 και 500 ευρώ, βάζοντας μας εναλλακτικά να “τρέχουμε” πίσω από bonus των 2 και των 5 ευρώ, μόνο που το “έπαθλο” σε αύτη την κούρσα μεταφράζεται, στην καλύτερη περίπτωση σε 0,16 ευρώ, δηλαδή ούτε ένα πακέτο φθηνές τσίχλες! Την ίδια ώρα που δίνει 18 εκατομμύρια ευρώ, για να εξαγοράσει θυγατρική εταιρία από την τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να κάνει λόγο για αυξήσεις στους μισθούς, και ζητά προκλητικά ‘να βάλουμε πλάτη’ για να αυξήσει τα κέρδη της.

ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΑΠ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε ότι μια πολυεθνική εταιρία σαν την ICAP, για να εξασφαλίσει τα κέρδη της, θέλει εργαζόμενους φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, με ατομικές συμβάσεις στα μέτρα της, εργαζόμενους ανοργάνωτους που να μην αντιδρούν και να στοιχίζονται πίσω από τους στόχους της.

Για αυτό μας έχουν να λιώνουμε στο ακουστικό, σε εξοντωτικούς ρυθμούς και πάντα με φόβητρο την απόλυση  “αν δε πιάσουμε τους στόχους”.

Για αυτό στη ΚΥΚΛΟΣ, την ίδια ώρα που έχει συρρικνώσει σημαντικά το προσωπικό, προσπαθεί να ξεζουμίσει τους υπόλοιπους εντατικοποιώντας με διάφορους τρόπους την εργασία με την μείωση του χρόνου διευθέτησης της υπόθεσης από 20” σε 10”[pause],το χρόνο λογκαρίσματος (απαιτούν να είμαστε λογκαρισμένοι 7 ώρες και 45’ στο 8ωρο),παράπονα ακόμα και για την τουαλέτα(!!!), ενώ εξακολουθεί να καταστρατηγεί το 8ωρο που έχουμε όλοι υπογράψει στη σύμβαση, παρατείνοντας το ωράριο κατά 15 λεπτά βαπτίζοντας το μάλιστα τέταρτο του εργοδότη κλεμμένο από το ήδη μειωμένο διάλλειμα μας!!

Η εταιρεία που σημαία της έχει τη νομιμότητα δεν αρκείται στα ήδη τσακισμένα δικαιώματα μας, με βάση τους αντεργατικούς νόμους των τελευταίων ετών, αλλά θέλει παραπάνω και με κάθε τρόπο που μπορεί. Από τα αναλώσιμα (σφουγγαράκια ακουστικών κα) που δε τα αλλάζει με τίποτα μέχρι και το πόση ώρα είναι τουαλέτα ο κάθε συνάδελφος.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Απέναντι σε όλα αυτά εμείς έχουμε να αντιτάξουμε τη συλλογική μας πάλη, γι αυτό η σωματειακή επιτροπή της ICAP του κλαδικού μας σωματείου καλεί όλους τους εργαζομένους σε συλλογή υπογραφών με αιτήματα:

  • 8ώρο και ούτε λεπτό παραπάνω
  • Διάλειμμα 40’ με βάση το διάταγμα του προέδρου της δημοκρατίας για την εργασία σε οθόνη.
  • Συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που να ανταποκρίνονται στην φύση και το αντικείμενο της εργασίας μας. Άμεση αντικατάσταση των καθισμάτων εργασίας με εργονομικά όπου δεν υπάρχουν, αντικατάσταση των παλιών ακουστικών με καινούρια, κατάλληλο μέγεθος οθόνης ώστε να μην υπάρχει κούραση στην όραση μας. Να υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις εργασίας για κάθε εργαζόμενο.
  • Χρόνος διεκπεραίωσης υπόθεσης 45” χωρίς αυτός να επιβαρύνει τα νούμερα του κάθε εργαζομένου.
  • Ο χρόνος για την τουαλέτα να μη προσμετράται πουθενά

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πήραν απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση, την Τετάρτη 14 Νοέμβριου, με αίτημα την επαναφορά των κλαδικών ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας,

Κυριακή 4 Νοέμβριου, ώρα 10.30 πμ

στα γραφεία του Συνδέσμου, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, Εργατικό Κέντρο Αθήνας

__________________________________________________________________________________

Απεργιακή συγκέντρωση, Τετάρτη 14 Νοέμβρη, 10.30 πμ, Ομόνοια

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio