ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Παρέμβαση στη Dynamic Market για απόλυση

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση Dynamic Market Δημητριάδης Γ. & σια Ο.Ε., με έδρα τον Αγ. Ι.Ρέντη, για την απόλυση εργαζόμενου και την μεθόδευση της εταιρείας να φανεί σαν οικειοθελής αποχώρηση. Η επιχείρηση όπως είπε και στην επιθεώρηση, προχώρησε στην κατάθεση εγγράφου οικειοθελούς αποχώρησης καθώς ο εργαζόμενος δεν προσήλθε στην εργασία του για τρεις μέρες. Ψέματα! Από ότι φαίνεται για την εργοδοσία δεν μετράει ούτε η παρουσία του εργαζομένου στην δουλειά την πρώτη μέρα αλλά ούτε και η προσφυγή του στην επιθεώρηση εργασίας την τρίτη μέρα. Προφανώς δεν ήταν αρκετή ούτε η επικοινωνία την ίδια μέρα, του εργαζόμενου, στα γραφεία της επιθεώρησης με τον εργοδότη.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Dynamic Market αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά να βγάλουν συμπεράσματα. Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται σε συνέχεια όλων των αντιλαϊκώνπολιτικών που μάτωσαν και ματώνουν τους εργαζόμενους στα εμπορομάγαζα, στις αποθήκες. Των πολιτικών που μας καταδικάζουν να ζούμε με μισθούς πείνας, με εξοντωτικά ωράρια.

Η μόνη απάντηση για εμάς είναι η οργάνωση του αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, η κάλυψη των αναγκών μας, η υπογραφή ΣΣΕ.. Φέρνουμε στο επίκεντρο τα δικά μας αιτήματα. Βάζουμε εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης και της εργοδοσίας που επιδιώκει να σταματήσει κάθε διεκδίκηση, να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου. Βάζουμε εμπόδια στην επιδίωξη που έχουν να αποδεχτούμε το «ο γέγονεγέγονε», το περασμένα ξεχασμένα. Θέλουν να μάθουμε να ζούμε με τα ψίχουλα που μας πετούν από το τραπέζι τους, την ίδια ώρα που μας αρπάζουν όλο το φαΐ.

Δεν συμβιβαζόμαστε, 14 Νοέμβρη απεργούμε

Στις 14 Νοεμβρίου απεργούμε μαζικά απαιτώντας επαναπρόσληψη του συναδέλφου. Δίνουμε δυναμική απάντηση σε όσους μας θέλουν συνένοχους στο μέλλον που ετοιμάζουν για μας και τα παιδιά μας. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.30 στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ. Η μόνη απάντηση για τον εμποροϋπάλληλο, την εργατική τάξη είναι η οργάνωση της πάλης, βάζοντας στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δυναμώνουμε – συσπειρωνόμαστε στα σωματεία μας. Έχουμε την δύναμη και την πείρα να τους σταματήσουμε.

Κανένας εργαζόμενος μόνος

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio