Για τις “εκλογές” στο μηχανισμό της ΠΑΣΥΕ, στη Θεσσαλονίκη

Αθήνα, 17/01/2019

Για τις «εκλογές» στο μηχανισμό του ΠΑΣΥΕ, στη Θεσσαλονίκη

Μετά την Πάτρα ο περιοδεύων θίασος της ομάδας του Βασιλόπουλου στην ΟΙΥΕ, ανέβηκε και στη Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει εν κρυπτώ εκλογές στο μηχανισμό του ΠΑΣΥΕ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων στο Εμπόριο)! Φρόντισε να μας ενημερώσει μόλις χθες ο διευθυντικός μηχανισμός των «My Market» καθώς στους χώρους διαλείμματος των εργαζομένων, αναρτήθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

Σήμερα, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τον κλάδο του εμπορίου βρέθηκαν στις «αρχαιρεσίες» του μηχανισμού της εργοδοσίας. Αφού πρώτα είδαν διευθυντικά στελέχη από Σκλαβενίτη, My Market και Μετρό να προσέρχονται για να ψηφίσουν, στην ερώτηση για το «τι έχει κάνει» αυτό το σωματείο/μηχανισμός από συλλογικές διαδικασίες, ποια είναι η δράση του, που είναι η έδρα του στη Θεσσαλονίκη αλλά και γενικότερα καθώς εκλέγουν αντιπροσώπους για τον Πειραιά, η απάντηση ήταν κάπως έτσι: Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλίγκαγκα αούγκιγκι αούγκιγκι μπάγκαλα γκάου γκαγκα.

Μάθαμε όμως ότι αν και το σωματείο δεν το έχει δει ανθρώπινο βλέμμα από τις αντίστοιχες εκλογές-παρωδία πριν 3 χρόνια, στις 3/1 πραγματοποίησε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, προφανώς μαζί με τον Άγιο Βασίλη και τους καλικάντζαρους.

Είναι σαφές πλέον στα μάτια και του πιο ευκολόπιστου εργαζόμενου πως οι αρνητικοί συσχετισμοί στην ΟΙΥΕ διαμορφώνονται μέσα από το σχεδιασμό που πραγματοποιείται στα διευθυντικά γραφεία των super market.

Η πρόταση που αναφέρει πως «σε περίπτωση κωλύματος από πλευράς σας, παρακαλώ να με ενημερώσετε» είναι χαρακτηριστική των πιέσεων, των εκβιασμών και των ελεγχόμενων διαδικασιών του διευθυντικού μηχανισμού σε συνεργασία με την ομάδα Βασιλόπουλου. Οι υποτιθέμενες εκλογές πραγματοποιούνται χωρίς οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν για τι πράγμα ακριβώς ψηφίζουν. Αυτό καλύπτεται με την παρουσία του γγ της ΟΙΥΕ Π. Κυριακούλια, ως τον πλέον ειδικό για να δώσει τις … «ανάλογες οδηγίες».

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα θα αγκαλιάσει την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση, τους διευθυντές και τους ανθρώπους τους, στις συλλογικές διαδικασίες που ακολουθούν. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, συνολικά τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο εμπόριο και σε κάθε κλάδο, να καταγγείλουν την συνεχιζόμενη, ωμή εργοδοτική παρέμβαση στην ΟΙΥΕ. Να δυναμώσει το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα».

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio