Κοινή ανακοίνωση σωματείων καθαριστών και καθαριστριών: Δε θα γίνουμε γλάστρες στις προεκλογικές φιέστες και στα παιχνίδια τους!

Κοινή ανακοίνωση σωματείων καθαριστών και καθαριστριών

Δε θα γίνουμε γλάστρες στις προεκλογικές φιέστες και στα παιχνίδια τους!

Και ξαφνικά μας θυμήθηκαν…! Ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα κώφευαν, ακύρωναν συναντήσεις και πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, μας ανακοίνωσαν σήμερα ότι το προγραμματισμένο ραντεβού με τον υπουργό εσωτερικών που έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες και το μετέβαλαν συνεχώς, μεταφέρεται όλως τυχαίως για αύριο στο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού!

Δεν είμαστε ιθαγενείς για να περιμένουμε χάντρες και καθρεφτάκια!

Στις πλάτες των καθαριστριών έχουν παιχτεί αρκετά προεκλογικά παιχνίδια. Καμία συναδέλφισσα δε μπορεί να πει ότι δεν ξέρει, ότι δε γνωρίζει. Ο δίκαιος αγώνας των συναδελφισσών καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών μπορεί να αξιοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανέλιξη του στην κυβέρνηση, όμως η εμπειρία όλων μας δείχνει πως στον κλάδο της καθαριότητας δε λύθηκε τίποτα όσον αφορά την ομηρία μας, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία με συγκροτημένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με την ένταξη όλου του κλάδου στα βαρέα και στα ανθυγιεινά. Οι εργολάβοι στην καθαριότητα παρά τα επικοινωνιακά μεγάλα λόγια, συνεχίζουν όχι μόνο να υπάρχουν και να πολλαπλασιάζουν το έργο τους αλλά και οξύνουν την τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους, με καθυστερήσεις δεδουλευμένων, με απειλές και απολύσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας όλο το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο στον κλάδο της καθαριότητας, με την πολυδιάσπαση και την εργασιακή ομηρία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επικρατούν σε κάθε χώρο δουλειάς σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, στις μεταφορές, στα λιμάνια, σε υπουργεία και ΟΑΕΔ αλλά και σε δεκάδες χώρους δουλειάς, έρχεται υποκριτικά 10 ημέρες πριν τις εκλογές να τερματίσει την κοροϊδία στις πλάτες των εργαζομένων, καλώντας τα σωματεία καθαριστριών στο Μαξίμου για να μοιράσει ψίχουλα, όταν μας έχουν κλέψει καρβέλια ολάκερα.

Από το σύνθημα «διώχνουμε τους εργολάβους» οι εργαζόμενοι εργολαβικοί βρέθηκαν να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου με κουτσουρεμένα δικαιώματα, εκτός ΒΑΕ, επιδόματα, άδειες εγκυμοσύνης, 13ο και 14ο μισθό. ‘Έγινε δηλαδή εργολάβος το ίδιο το κράτος. Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση των κατάπτυστων ατομικών συμβάσεων έργου που είχαν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις σχολικές καθαρίστριες.

Δεν έχει τέρμα η κοροϊδία!

Ο πρωθυπουργός το 2015 σήκωνε το κόκκινο γάντι και σήμερα βολτάρει με κότερα εφοπλιστών! Για ποιον τάχα αγωνίζεται η κυβέρνηση όταν διατηρεί και συντηρεί τους μισθούς πείνας των 200-300 ευρώ και παράλληλα αρνείται τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών διατηρώντας όλες τις μορφές ομηρίας με συμβάσεις που ανανεώνονται αν 8μηνο, έτος ή ανά 2 έτη; Γιατί θυμήθηκε ξαφνικά τώρα ο υπουργός να στείλει τάχα «αυστηρή» εγκύκλιο προς τους Δήμους για την υπογραφή συμβάσεων και για τα μέτρα ατομικής προστασίας;

Στην αυριανή φιέστα που στήνουν για τα κανάλια αλλά και για να ξεγελάσουν συνολικά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους αφήνουμε να μιλήσουν με αυτούς που συνομιλούσαν μέχρι και χτες.. τον γνωστό εργοδότη-συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο και τα ποδάρια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ΟΙΥΕ.

Οι ανάγκες μας είναι υπαρκτές και μεγάλες!

Η εργοδοτική ασυδοσία σε πλήθος εργασιακών χώρων γενικεύεται!

Τα αιτήματα μας είναι δίκαια, είναι συγκεκριμένα και αφορούν το σύνολο του κλάδου!

Να τα ικανοποιήσουν στο σύνολο τους χωρίς επικοινωνιακά τρικ και εμπαιγμό!

Ότι αποσπάμε προέρχεται από τους αγώνες μας. Αυτοί ασκούν πίεση στην κυβέρνηση!

Συνεχίζουμε ανυποχώρητα, οργανώνουμε τις διεκδικήσεις μας!

Η ένταξη του επαγγέλματος στα ΒΑΕ και οι αυξήσεις στους μισθούς αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα!

Δε θα γίνουμε προεκλογική κορνίζα κανενός!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio