ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  16,17,18,19,20,21,22,23 ΙΟΥΝΙΟΥ Στα γραφεία του σωματείου ( Αγ. Φιλοθέης 5β- Πλ. Μητρ/λεως )

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο, τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ενισχύουμε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ για να δυναμώσει ο αγώνας μας στο κλάδο κόντρα σε μεγαλοεργοδοσία, κυβερνήσεις, ΕΕ. Κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και κατακτήσεις, για να αυξάνεται η κερδοφορία των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου.

ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ

Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να προκύψει στις 7 Ιουλίου, τα αντιλαϊκά μέτρα θα παραμείνουν. Οι νόμοι τους θα είναι εδώ, τα μνημόνια τους θα είναι εδώ. Τα 7ημερα, η δουλειά τις Κυριακές, οι άθλιες συνθήκες στους χώρους δουλειάς, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, τα κομμένα ρεπό, οι κομμένες άδειες, το ημερήσιο ωράριο εργασίας λάστιχο, το σπαστό ωράριο θα είναι εδώ. Οι μισθοί- χαρτζιλίκι θα είναι εδώ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ψηφίζουμε τη ΔΑΣΕ που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρίσκεται σταθερά στο τιμόνι του ΔΣ του σωματείου, στη πρώτη γραμμή των αγώνων. Που αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μπήκε μπροστά και οργάνωσε τον αγώνα κόντρα στις κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις σε μια σειρά επιχειρήσεις, στο Θανόπουλο, στα JUMBO, στα LIDL, στο Μασούτη που επί της ουσίας κατοχυρώνουν την 9ωρη απασχόληση, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις αξιολογήσεις και τις επιπλήξεις, την σκληρή δουλειά.

Δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια στις 6ήμερες συμβάσεις που επεκτείνονται σε όλο το κλάδο, που τις αξιοποιουν οι εργοδότες γιατί όπως μας λένε ” τους το επιτρέπει ο νόμος”. Τέτοιες συμβάσεις σήμερα έχουμε στα JUMBO, στο Σκλαβενίτη, στα MyMarket, στο Κρητικό.

Ψηφίζουμε τη ΔΑΣΕ για να δυναμώσει ο αγώνας στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα για την ενημέρωση και οργάνωση όλων των συνάδελφων, για να μη μένει κάνεις μόνος απέναντι στους εργοδότες του κλάδου.

Ψηφίζουμε τη ΔΑΣΕ για να παλέψουμε με καλύτερους όρους για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες μας, για αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα υγείας και ασφάλειας , για να έχουμε ελεύθερο χρόνο, για δικαίωμα στην υγεία, στην ψυχαγωγία και στην αναψυχή για εμάς και τις οικογένειες μας.
Ψηφίζουμε τη ΔΑΣΕ ώστε ο Σύλλογος Εµποροϋπαλλήλων Αθήνας να συνεχισει να παλεύει µαζί µε εκατοντάδες σωµατεία, οµοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ αλλά και µε οργανώσεις αυτοαπασχολουµένων και γυναικών πάνω στα κοινά προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε για τα οποία αναπτύσσει πλούσια δράση µε συνεχείς παρεµβάσεις και πρωτοβουλίες.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗ ΔΑΣΕ- ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ

Η εργοδοσία για να υλοποιήσει τα σχέδια της, παρεμβαίνει με άμεσο τρόπο στα σωματεία και στο εργατικό κίνημα. Έχει φτιάξει το σωματείο-μηχανισμό του κλαδικού των σουπερ μάρκετς και με τα διευθυντικά της στελέχη ελέγχει την πλειοψηφία των ΔΣ επιχειρησιακών σωματείων, στον Σκλαβενίτη, στον ΑΒ Βασιλόπουλο, στα MyMarket, στα ATTICA. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα μέλη του πρωτοστάτησαν στην αποκάλυψη της συνδικαλιστικής μαφίας σε ΓΣΕΕ και ΟΙΥΕ. Έδωσαν σκληρή μάχη με το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα σωματεία» αποκάλυψαν με στοιχεία ότι ο πρόεδρος στην Ομοσπονδία είναι εργοδότης, με συμμετοχή σε ανώνυμες εταιρείες και σε έναν λαβύρινθο offshore εταιρειών. Έδωσαν και δίνουν μάχη για να μην μας εκπροσωπούν και να μην ψηφίζουν στα εργατικά σωματεία διευθυντικά στελέχη, golden boys των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και άλλων μεγάλων εταιρειών ,όπως η περιφερειακή διευθύντρια στα MyMarket που μας επιβάλλει να χαμογελάμε επειδή έχουμε δουλειά των 300 ευρώ. Παλεύουν ώστε τα σωματεία να απαλλαγούν από τον σφικτό εναγκαλισμό της εργοδοσίας, να περάσουν στα χέρια των εργαζομένων.
Μπορούμε όλοι να συμβάλουμε σ΄αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, συνδικαλιστές να προβληματιστούν και να γυρίσουν την πλάτη στη συνδικαλιστική μαφία.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ:

• Νοµοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καµία Κυριακή τα µαγαζιά ανοιχτά. Κατάργηση όλων των νόµων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Κανένας εργαζόµενος µε κάτω από 751 ευρώ! Υπογραφή τώρα Κλαδικής Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας µε ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδοµάτων.
• Μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς: Εργονοµικά ταµεία, σκαµπό στις ταµίες, κατάλληλο εξοπλισµό µεταφοράς εµπορευµάτων, µέσα ατοµικής προστασίας ανάλογα µε το πόστο εργασίας, παπούτσια ασφαλείας, συντήρηση µηχανηµάτων.
• Αντιπυρικά και αντισεισµικά µέτρα ασφάλειας σε όλα τα καταστήµατα και τις αποθήκες.
• Καθορισµός καθηκόντων & πόστων για κάθε εργαζόµενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειµάτων.
• Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζοµένων σε καταστήµατα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.
• Σταθερό ηµερήσιο ωράριο εργασίας, προγραµµατισµός ωραρίου ανά µήνα που θα γνωστοποιείται στον εργαζόµενο στην αρχή κάθε µήνα.
• ∆ηµιουργία δωρεάν προγραµµάτων και υποδοµών για αθλητισµό, πολιτισµό, ψυχαγωγία για τους εργαζόµενους και τις οικογένειες τους. Επέκταση του κοινωνικού τουρισµού, των παιδικών κατασκηνώσεων.
• Μέτρα στήριξης της εργαζόµενης µητέρας. Επίδοµα τοκετού 1000€, επέκταση της άδειας κύησης σε δυο µήνες πριν τον τοκετό και 6 µήνες µετά. Ένα χρόνο άδεια µε αποδοχές στην µητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειας των παιδιών κι άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για µονογονεϊκές οικογένειες.
• Φοιτητικές άδειες µε αποδοχές στους εργαζόµενους φοιτητές για όλο το διάστηµα της εξεταστικής περιόδου.
• ∆ωρεάν µετακίνηση σε αποµακρυσµένα εµπορικά κέντρα µε ευθύνη της εργοδοσίας από και προς τη δουλειά.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio