ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

          Δαβάκη και Βαλαωρίτου Γωνία    τηλ: 22510-22734

e-mail: [email protected]

ΟΛΟΙ ΚΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ   ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έχουμε την τιμή και την υποχρέωση να σας καλέσουμε στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείουμας, την Τετάρτη 13/11/2019 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Λέσβου (Δαβάκη & Βαλαωρίτου γωνία).

Όλοι μας έχουμε όφελος από την αποτίμηση των μικρών και μεγάλων αγώνων που μπήκαμε μπροστά αυτά τα τελευταία 3 χρόνια, παρ’ ότι υπάρχει δικαιολογημένα η αίσθηση ότι «όλα αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν»,καθώς τα αντεργατικά μέτρα συνεχίζουν να περνάνε με οποιαδήποτε κυβέρνηση καιοι  πρόσφυγες-μετανάστες συνεχίζουν να είναι εγκλωβισμένοι στα νύχια της απαράδεκτης Συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ.

Τώρα με την νομοθέτηση πρωτόγνωρωνμέτρων που χτυπάνε σε πρωτοφανή βαθμό το δικαίωμα της απεργίας και γενικά της συλλογικής δράσης μας,θέλουν να βάλουν ταφόπλακα πρώτα απ’ όλα στη ζωντανή συζήτηση και τον διάλογο των εργαζομένων στα πλαίσια της συνδικαλιστικής τους δράσης, και μετά να ξεμπερδέψουν και με την δράση καθ’ εαυτή.

Αυτές είναι οι εντολές τους, αυτή είναι η κατεύθυνση που ακολουθούνε, μας θέλουν εργάτες χωρίς δικαιώματα, να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας, με μισθούς πείνας. Όποιος σηκώνει κεφάλι να βρίσκει την πόρτα τις εξόδου από την δουλειά του επειδή διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον γι αυτόν και τα παιδιά του.

Με χιλιάδες ανέργους αυτή τη στιγμή στην χώρα μας, και ακόμα τόσους κακοπληρωμένους, σε προγράμματα απασχόλησης, σε 4ωρα, με μικρά μεροκάματα, με τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τα τελευταία χρόνια. Δίνουν δώρο στην μεγάλο-εργοδοσία τζάμπα εργάτες, με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ετοιμάζουν.

Οφείλουμε όμως να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, ο οποίος αρκετές κατακτήσεις ακόμα και τελευταία κατοχύρωσε. Είναι αλήθεια ότι όποιος μπήκε στη μάχη της συλλογικής διεκδίκησης δεν έχασε, σε αντίθεση με αυτόν ή αυτούς που δεν κάνανε το βήμα ακόμα. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο απέναντί μας κι αρκετές φορές αυτά τα τρία χρόνια μας έδειξε τα δόντια του, ξεκάθαρο δείγμα ότι μας υπολογίζει και μας φοβάται. Όλοι ενωμένοι, συζητώντας και οργανώνοντας την πάλη μας και διορθώνοντας τα λάθη μας θα γίνουμε καλύτεροι γι’ αυτό ας κάνουμε την αρχή την ερχόμενη Τετάρτη.

Να είστε όλοι εκεί.

“Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.”

ΜπέρτολτΜπρεχτ

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio