Για τους εργαζόμενους στα προγράμματα Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.

9/11/2019

Ο γνωστός εργοδότης-συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος, με την εμπλοκή του ονόματος του σε 4 επιχειρήσεις, σε εξαγορές και συγχωνεύσεις, ξαναχτυπά! Αφού δεν πέρασε ο σχεδιασμός του να φέρει στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) σωματεία άλλων κλάδων όπως οικοδόμοι, μαρμαροτεχνίτες, μεταλλεργάτες, εργάτες από την υγεία, στην ενέργεια/νερό άλλα και σωματεία του Δημοσίου, αυτήν την περίοδο μολύνει και παρεμβαίνει στις διαδικασίες άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου, στους αγώνες των εργαζομένων που κινητοποιούνται «για το ψωμί τους».

Η προσπάθεια που κάνει για να ξεγελάσει, να προκαλέσει σύγχυση στους εργαζόμενους στα προγράμματα Πυροπροστασίας και να παρέμβει στην ΟΣΕΑΔΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας), δηλαδή Ομοσπονδία του Δημοσίου, για να λερώσει την αγωνιστική προσπάθεια των δασεργατών σε όλη τη χώρα που αυτές τις μέρες κλιμακώνουν τους αγώνες τους, για την διατήρηση της εργασίας τους, βρίσκει τοίχος και απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Όσο περισσότεροι εργαζόμενοι συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες που οι ίδιοι οργανώνουν, τόσο πιο απλά και εύκολα θα κατανοούν τον πραγματικό ρόλο του καθένα, θα περιθωριοποιούν φωνές και ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα, τις αγωνίες και τους αγώνες τους. Η ίδια και μόνο η συμμετοχή τους, είναι ικανή για να βγάζουν συμπεράσματα.

Οι ενέργειες που κάνει για να παρέμβει σε έναν κλάδο που έχει οργανωμένη Ομοσπονδία και σωματεία, προτάσσοντας δικαστικές ενέργειες και γενικούς και αόριστους αγώνες, προσπαθώντας την ίδια στιγμή να βρωμίσει τις συλλογικές διαδικασίες των εργαζομένων και τις μαζικές τους κινητοποιήσεις τους, αποδεικνύει ότι ο μοναδικός καημός του, είναι τα «κουκιά» για το σωματείο του.

Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να γνωρίζουν πως οι θέσεις του συγκεκριμένου εργοδότη-συνδικαλιστή και των ομοίων του, για χρόνια έως και σήμερα ήταν να μένουν ΕΚΤΟΣ σωματείων στο Δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα, οι συμβασιούχοι, όλοι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Η Γραμματεία Εμπορίου-Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία στο εμπόριο, στα γραφεία, στις αποθήκες και την καθαριότητα να στηρίξουν έμπρακτα την νέα πανελλαδική κινητοποίηση στις 20 Νοέμβρη έξω από το Υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα και τη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΣΕΑΔΕ.

Να στηρίξουν τα αιτήματα των εργαζόμενων συναδέλφων συμβασιούχων στην πυροπροστασία στις δασικές Υπηρεσίες για:

1. 12μηνη Ανανέωση των συμβάσεων των 5066 συνάδελφων συμβασιούχων, των «Κοινωφελών» προγραμμάτων Πυροπροστασίας, στις Δασικές Υπηρεσίες.
2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε όλες τις υπηρεσίες, σε αορίστου χρόνου, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
3. Άρση όλων των νομικών περιορισμών, για την μετατροπή των συμβάσεων των «ευέλικτων» εργαζόμενων, σε αορίστου χρόνου.
4. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης.
5. Αυξήσεις στους μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών μας. Υπογραφή ΣΣΕ. Επαναπρόσληψη των 100 απολυμένων συναδέλφων του Κτηματολογίου.

Κανένας εργαζόμενος να μη χάσει τη δουλειά του!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio