Ενιαίος, συντονισμένος, οργανωμένος αγώνας στον κλάδο της καθαριότητας

Αθήνα, 18/12/2019

ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!

Σε αρκετές περιοχές και σχολεία η κατάσταση είναι εκρηκτική όσον αφορά τα προβλήματα των εργαζομένων στην καθαριότητα. Στην Κεφαλονιά ήδη προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες διεκδικώντας:

• Την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τώρα και την τακτική μηνιαία πληρωμή τους από εδώ και πέρα
• Να σταματήσει το καθεστώς πολυετούς ομηρίας και ανασφάλειας.
• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και μετατροπή των συμβάσεών σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς.

Το «διαίρει και βασίλευε» στο χώρο των σχολικών καθαριστριών βρίσκεται σε πλήρη έκταση. Μόνο ο οργανωμένος, συντονισμένος, ενιαίος αγώνας μαζί με το σύνολο του κλάδου, μπορεί να δώσει αποτελέσματα.

Ο κλάδος της καθαριότητας βρίσκεται συνολικά στα σχοινιά! Στα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία στην Αθήνα και στην Περιφέρεια, επαναφέρουν εργολαβίες, εργαζόμενοι βρίσκονται μπροστά σε νέα ανεργία ή σε νέα ομηρία. Μαζί με σωματεία σε κάθε εργασιακό χώρο, δίνονται αυτή τη στιγμή οι πρώτες αγωνιστικές απαντήσεις στον νέο οδοστρωτήρα, απέναντι σε κυβέρνηση και εργολάβους.

Αυτήν την ώρα ζητούν εκβιαστικά από συναδέλφισσες καθαρίστριες στο νοσοκομείο της Κέρκυρας να υπογράψουν παράταση εργασίας ορισμένου χρόνου μέσω υπεύθυνης δήλωσης, με χρονική διορία ως το βράδυ. Καλούμε το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων στην Κέρκυρα, να αναδείξει αυτό το αίσχος, να πάρει αγωνιστική πρωτοβουλία οργάνωσης.

Οι αγώνες-εκτόνωση, οι ημερομηνίες κινητοποιήσεων που ανακοινώνονται μέσα από γραφεία της ΓΣΕΕ με τηλεδιασκέψεις έχουν στόχο να απορροφήσουν την οργή και τη δυσαρέσκεια των εργαζόμενων. Άλλωστε όπως ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες των κινητοποιήσεων, με τον ίδιο τρόπο αποσύρθηκαν. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, τόσο πριν για τον συνδικαλιστικό νόμο, για τις απεργίες όσο και σήμερα για τον προϋπολογισμό, όχι απλά δεν έχει πρόθεση σύγκρουσης με την κυβέρνηση αλλά αποτελεί τον πιο έμπιστο σύμμαχο της.

Καλούμε τους συναδέλφους-εργαζόμενους, να πάρουν θέση μάχης, να προσπεράσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους ανθρώπους της εργοδοσίας που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά στην καθαριότητα.
Τον καλούμε σε ενιαίο, μαζικό-ενωτικό αγώνα, σε δράση για να διεκδικηθούν τα αυτονόητα, να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε επίπεδο.

ΥΓ. Επιλέγουμε να μην απαντάμε σταθερά στον εργοδότη-συνδικαλιστή και (εκ νέου) στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ως σήμερα παρουσιαζόταν ως τάχα ανεξάρτητος, ακηδεμόνευτος και αδέσμευτος. Η ενασχόληση μαζί του, είναι η τροφή του. Σε αυτό βρίσκει ανάσα και ζωή. Ο πολυγραφότατος, ετερόφωτος εργοδότης-συνδικαλιστής των κειμένων copy-paste επιχειρεί να βρει συνδικαλιστική υπόσταση βγάζοντας ανακοινώσεις με κάθε πιθανή υπογραφή. Ο ρόλος του είναι συγκεκριμένος. Αυτό το διάστημα, αφού μπροστά στο φως της δημοσιότητας και των στοιχείων “άφησε” τις 4 εταιρείες μαζί με τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις που εμπλεκόταν το όνομα του,  προσπαθεί να στήσει ανά την Ελλάδα παραγωγή προγραμμάτων κατάρτισης, «διαφημίζοντας» σε δημοσιεύσεις του, μεγάλες ιδιωτικές σχολές και μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες. Παράλληλα, ο ίδιος θεωρεί πως η συνδικαλιστική δράση είναι η κοινοποίηση παρουσίας μέσω του Facebook. Γι’ αυτό άλλωστε και ως celebrity βγάζει selfie ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, μοστράροντας την παρουσία του. Οι ίδιοι δασεργάτες τον απομόνωσαν, όπως και αρκετές συναδέλφισσες καθαρίστριες. Όσοι μπαίνουν στους αγώνες και αποκτούν προσωπική πείρα πέρα και έξω από τους εργοδοτικούς μηχανισμούς, βγάζουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα. Ας χαίρονται στο ΚΙΝΑΛ τον δικομανή συνδικαλιστή και τους ομοτράπεζους του.

Θα ασχοληθούμε ξανά μαζί του και με όλα τα στοιχεία, όταν έρθει η ώρα!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio