Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας για τα Jumbo

Με σύνθημα «η Κυριακή αργία είναι των εργατών », μέλη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και με την υποστήριξη μελών άλλων ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε εξόρμηση στους εργαζόμενους του καταστήματος Jumbo, αλλά και έξω από το κατάστημα, με αφορμή την απόφαση της εταιρίας να ανοίγει το κατάστημα ΟΛΕΣ τις Κυριακές του χρόνου.
Η συγκεκριμένη εταιρία επικαλείται το νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει “με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη” να ρυθμίζει σε συγκεκριμένες περιοχές της λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για περισσότερες Κυριακές από αυτές που ήδη ισχύουν για ολόκληρη τη χώρα, το οποίο φέρει τόσο τη σφραγίδα της ΝΔ, με νόμο του 2013, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με τροποποίηση του νόμου το 2017.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντλήσουν τα δικά τους συμπεράσματα και να “ξεσκεπάσουν “τις όποιες υποκριτικές κινήσεις που λειτουργούν ως τουφεκιές στον αέρα (βλέπε επερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα!).
Ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο κατήφορος είναι η οργανωμένη πάλη και η δυναμική απάντηση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι επιβάλλεται αντί « της κανονικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης» που επικαλείται η κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε από κοινού καλύτερες συνθήκες εργασίας, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας . Να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για ΣΣΕ ,για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio