ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ –ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ –ΦΕΡΩΝ – ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»|ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Μετά και την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο όλων των χώρων εκπαίδευσης είναι επιτακτική ανάγκη άμεσα να παρθούν μέτρα για τους εργαζόμενους γονείς των παιδιών.

Επιπλέον πρόβλημα, που δε μπορεί να λυθεί μόνο με αλλαγή βαρδιών όπου αυτό είναι εφικτό, αποτελεί το γεγονός ότι στην περιοχή μας εργάζονται στο εμπόριο και σε άλλους κλάδους εργαζόμενες γυναίκες στρατιωτικών και των υπόλοιπων σωμάτων ασφαλείας, οι σύζυγοι των οποίων αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, χωρίς σταθερό ωράριο.

Άμεσα να παρθούν μέτρα από την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί γονική άδεια με αποζημίωση για όσο διάστημα μένει το σχολείο κλειστό.

Για όσους εργαζόμενους επιβάλλεται για διάφορους λόγους να απέχουν από την εργασία τους λόγω του κορονοϊού, να εξασφαλίζεται επιπλέον άδεια της κανονικής, με αποδοχές και ασφάλιση.

Παράλληλα, είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν στους χώρους δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την πιθανή έκθεση στον ιό.

Η πανελλαδική πείρα δείχνει ότι όλες αυτές τις μέρες πυκνώνουν κάθε είδους εργοδοτικές πιέσεις που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις και τις άδειες των εργαζομένων. Από τη μία έχουμε απολύσεις, εργασία από το σπίτι, εκ περιτροπής εργασία και παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και από την άλλη οργιάζει η εντατικοποίηση της εργασίας, ειδικά στα super market. Την ίδια στιγμή αυξάνεται ο έμμεσος ή άμεσος εξαναγκασμός σε άδειες άνευ αποδοχών ή εξάντληση της κανονικής άδειας.

«Θύμα» σε κάθε περίπτωση είναι ο εργαζόμενος και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί!

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να καταγγέλλουν άμεσα κάθε μονομερή κίνηση της εργοδοσίας που θίγει τα δικαιώματά τους.

Τα αναγκαία μέτρα πρόληψης που παίρνονται πρέπει να συνδυάζονται με μέτρα προστασίας συνολικά των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους. Δε θα πληρώσουμε εμείς το μάρμαρο, δε θα πάμε σαν πρόβατα στη σφαγή!

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio