ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ|Καταγγελία για G4S

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την εταιρεία σεκιούριτι G4S, η οποία με το ‘’πιστόλι στο κρόταφο’’ σε 17  εργαζόμενους απαίτησε να δηλώσουν  άδειες άνευ αποδοχών ή να κάνουν χρήση της κανονικής τους άδειας κάτω από το φόβο της απόλυσης, με πρόσχημα την περιστολή των δραστηριοτήτων της. Να σημειώσουμε ότι η εταιρία έχει αναλάβει τη φύλαξη της Ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου EASO στο ΚΥΤ της Μόρια και στην Παγανή. Η ασυδοσία της συγκεκριμένης εταιρείας βέβαια δεν σταματά μόνο στην Λέσβο, αντίστοιχες καταγγελίες υπήρξαν και στο νησί της Σάμου

Τα καθυστερημένα και ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης έδωσαν πάτημα  στους εργοδότες να τροποποιούν κατά το δοκούν τους όρους εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων, να θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων αλλά και τη δημόσια υγεία. Το ενδιαφέρον των εργοδοτών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού είναι όψιμο και σταμάτα όταν θίγεται έστω και στο ελάχιστο η κερδοφορία τους.

Δεν θα επιτρέψουμε τα δικαιώματα μας να μπουν σε καραντίνα!

Καλούμε τους εργαζομένους του νησιού για  να διεκδικήσουμε συλλογικά:

  • Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.
  • Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει απλήρωτος. Να σταματήσει το αίσχος της εργοδοσίας που ανά περίπτωση αξιοποιεί τις παύσεις πληρωμών, τις άδειες άνευ αποδοχών, τις κανονικές άδειες των εργαζομένων.
  • Να σταματήσουν οι μονομερείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.
  • Καμία απόλυση, αλλαγή σύμβασης, άδειας άνευ αποδοχών. Καμία ανασφάλιστη εργασία για δουλειά στο σπίτι.
  • Διασφάλιση πρόσθετων αδειών με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση σε όσους εργαζόμενους νοσούν, σε όσους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

You May Also Like

ΠΑΜΕ webradio